Mainos

Rauhanturvaajista päätös pian

YK:n turvallisuusneuvosto kokoontunee maanantaina hyväksymään YK:n rauhanturvajoukkojen lähettämisen Itä-Timoriin. Turvallisuusneuvosto kokoontuu käsittelemään rauhanturvajoukkoja, kun sen viisihenkinen valtuuskunta on palannut Itä-Timorista New Yorkiin. Myös Indonesian ulkoministeri Ali Alatas saapuu maanantaina neuvottelemaan rauhanturvajoukkojen lähettämisestä.
Indonesian armeija antoi sunnuntaina hyväksyntänsä presidentti Habibien päätökselle päästää YK:n rauhanturvajoukot Indonesiaan. Australia valmistelee YK:n tuella kansainvälisen rauhanturvajoukon lähettämistä Itä-Timoriin. Maan puolustusministeri John Moore kertoi sunnuntaina, että noin 7000 sotilaan vahvuisen joukon kokoamiseen tarvitaan kolmesta viiteen päivään. Australia on valmis lähettämään Itä-Timoriin 4500 sotilasta. Sen joukot ovat vuorokauden hälytysvalmiudessa. Australian lisäksi joukkoja tai kalustoa ovat ilmoittaneet olevansa valmiita lähettämään Uusi-Seelanti, Malesia, Britannia, Kanada, Filippiinit, Portugali, Italia, Ranska, Ruotsi, Thaimaa ja Yhdysvallat. Yhdysvaltain panos saattaisi olla huolto- ja yhteydenpitoapua, joka edellyttäisi myös amerikkalaisten läsnäoloa.

Indonesian presidentti Habibie sanoi sunnuntaina, että on YK:n pääsihteerin asia päättää, koska YK:n rauhanturvajoukot menevät Itä-Timoriin.

Indonesian suostumus ottaa rauhanturvajoukot Itä-Timoriin otettiin tyytyväisyydellä vastaan maailmalla. Itä-Timorissa vieraillut YK:n valtuuskunta sanoi pitävänsä tietoa tervetulleena. Yhdysvaltain presidentti Bill Clinton oli niin ikään tyytyväinen. Hän sanoi maansa seuraavan tarkasti, mitä lähipäivinä tapahtuu.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.