Mainos

Rauhanturvaajat auttavat rajuissa tulvissa Afganistanissa

Tulvat ovat tehneet valtavaa tuhoa ruotsalais-suomalaisella vastuualueella Pohjois-Afganistanissa. Ruotsalais-suomalainen rauhanturvajoukko on auttanut aktiivisesti alueen asukkaita keräämällä jatkuvasti tietoa tuhoista vastuualueeltaan.

Alueella asuu arviolta 2,5 miljoonaa ihmistä lähinnä pienissä kylissä savesta ja savitiilestä tehdyissä taloissa, kertoo everstiluutnantti Ahti Kurvinen Afganistanista.

- Nämä ovat pahimmat tuhot vuosikymmeniin. Alueella on satanut poikkeuksellisen paljon. Tilanne voi vielä lähiviikkoina huonontua, kun lumi alkaa sulaa vuoristossa ja aiheuttaa lisää vesimassoja, Kurvinen ennustaa.

Vilja on tuhoutunut, karjaa kuollut

Vesi on tähän mennessä tuhonnut satoja neliökilometrejä peltoa vieden mukanaan sekä syötäväksi tarkoitetun viljan että siemenviljan. Karjaa on kuollut, teitä on suuret määrät veden alla ja siltoja on tuhoutunut. Vajaan kahden viikon on hukkunut kolmisenkymmentä ihmistä, ja vähintään viisituhatta taloa on romahtanut.

Tiedot tuhoista ja avuntarpeesta välitetään UNAMA:lle (United Nations' Mission in Afghanistan) ja muille avustusjärjestöille. Järjestöt järjestävät hätäapua kuten telttoja, huopia ja ruokaa katastrofin uhreille.

Tuhon laajuuden vuoksi rauhanturvaajat ovat jakaneet tulvista kärsiville alueen asukkaille telttoja sekä leipää ja kuorma-autokuormittain juomavettä.

Kurvisen mukaan välitöntä lisäavun tarvetta ei alueella tällä hetkellä ole, mutta lähitulevaisuudessa tilanne sattaa muuttua.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.