Mainos

Rattijuopolle lankesi vuosien vankeus poliisin murhan yrityksestä

Vuonna 1946 syntynyt mies sai viiden vuoden vankilatuomion. Tapaus sattui viime vuoden elokuussa.

Rattijuoppoa pysäyttämässä ollut poliisi pääsi täpärästi alta pois, kun keski-ikäinen hankolaismies koetti ajaa vauhdilla ratsiapaikasta läpi.

Raaseporin käräjäoikeus katsoi ratkaisussaan, että vuonna 1946 syntynyt mies syyllistyi teollaan murhan yritykseen. Käräjäoikeus langetti miehelle viiden vuoden vankilatuomion, joka tuli murhan yrityksen ohella törkeästä rattijuopumuksesta, törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta.

Rattijuoppo ei kertomansa mukaan havainnut poliisia tai tajunnut, että häntä yritettiin pysäyttää. Mies oli rikosten tekohetkellä viime vuoden elokuussa miltei 2,5 promillen humalassa.

Tapahtumat saivat alkunsa Hangon satamassa, jossa merivartioston edustajat kiinnittivät huomiota hankolaisen liikkeisiin. He lähtivät seuraamaan autolla paikalta poistunutta miestä ja ilmoittivat tästä poliisille.

Hangon ja Tammisaaren välillä poliisi yritti pysäyttämistä. Konstaapeli seisoi tiellä heijastinliivit päällä ja pysäytysmerkki näkyvillä. Syyttäjän mukaan autoilija yritti ajaa yli 80 kilometrin tuntivauhdilla ratsiapaikasta läpi, jolloin konstaapeli oli jäädä alle. Poliisi selvisi vammoitta, koska hän ehti hypätä alta pois.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.