Ratkesiko Moto3-luokan maailmanmestaruus tähän kaatumiseen?

Moto3-luokan MM-sarjaa johtava Lorenzo Dalla Porta voitti Japanin osakilpailun. Kilpailu oli Dalla Portalle jättipotti, sillä MM-sarjan toisena oleva Aron Canet joutui keskeyttämään.

MAINOS

MotoGP-kausi C Morella!

Japanin GP:n lähetykset 19.10.-20.10.

Aika-ajot ja osakilpailut suorana C Moren kanavilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Jo startissa rytisi, kun Gabriel Rodrigo ja Jakub Kornfeil kaatuivat avauskierroksella.


Japanilaisyleisön mieliksi Tatsuki Suzuki hallitsi kilpailun alkua ajamalla kärjessä, kunnes MM-sarjan kärkinimet Lorenzo Dalla Porta ja Aron Canet löysivät vauhtinsa ja nousivat kärjen tuntumaan.

Seitsemän kierrosta ennen maalia Canet kuitenkin kaatui ja pyörä ajautui hiekalle. Canet pystyi pitämään pyöränsä käynnissä ja jatkamaan kilpailua, mutta vain hetkeä myöhemmin espanjalainen ajoi varikolle ja keskeytti.

Italialainen Dalla Porta hyödynsi tilanteen täydellisesti ajamalla niukkaan voittoon ennen Albert Arenasia ja Celestino Viettiä. Suzuki putosi lopulta neljänneksi, vaikka vain muutama mutka ennen maalia japanilainen käväisi toisena.

Dalla Porta repäisi eron MM-sarjassa nyt 47 pisteeseen. Kautta on jäljellä kolme osakilpailua, joten jaossa on vielä 75 MM-pistettä.

"Suomalaistalli" Red Bull KTM Ajon Can Öncü jäi pisteiden ulkopuolelle ollen 18. Öncü on MM-sarjan 30:s neljällä MM-pisteellä.

Katso Japanin Moto3-luokan kilpailun lopputulokset täältä (motogp.com).

Lue myös:

    Uusimmat