Mainos

Raskaudenaikainen flunssa voi lisätä alttiutta skitsofrenialle

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan äidin sairastuminen flunssaan alkuraskauden aikana voi lisätä lapsen alttiutta skitsofrenialle. Raskauden puolivälin jälkeen sairastetusta flunssasta ei tutkimuksen mukaan ole haittaa.

Äidin raskauden alkuvaiheessa kärsimä flunssa voi lisätä lapsen alttiutta skitsofrenialle myöhemmin elämässä. Tähän viittaavat yhdysvaltalaisen tutkimusryhmän 64 perheestä keräämät tiedot.

Tutkijoiden mukaan lapsen alttius sairastua skitsofreniaan kasvaa seitsenkertaiseksi, jos odottava äiti saa flunssan raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana. Jos flunssa tulee ensimmäisen kolmanneksen jälkeen, mutta ennen raskauden puoliväliä, skitsofreniariski on kolminkertainen keskiarvoon verrattuna. Puolivälin jälkeen sairastetusta flunssasta ei aiheutunut lisäriskiä.

- Nämä tiedot ovat tähän mennessä vahvin todiste siitä, että raskaudenaikaisella flunssalla ja myöhemmin ilmenevällä skitsofrenialla on yhteys, tutkimuksen johtaja Ezra Susser New Yorkin osavaltion psykiatrisesta instituutista kertoi.

Tutkimuksen aineistona käytettiin vuosien 1959 ja 1966 välillä kerättyjä verinäytteitä. Se on osa laajempaa skitsofreniaan liittyvää tutkimusprojektia.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.