Rasismin kohteeksi joutunut Valioliiga-tähti jyrähti: "Ainut sairaus tällä hetkellä on rasismi"

Yhdysvaltojen mielenosoitusten uskotaan kasvavan tänään aiempaa suuremmiksi – osa kaupungeista kieltää poliiseilta voimakeinoja 9:22
MTV Uutiset Live 6. kesäkuuta: Yhdysvaltojen mielenosoitusten uskotaan kasvavan.

Valioliigatähti Raheem Sterling on antanut tukensa Black Lives Matter -liikkeelle, joka sai alkunsa tummaihoisen George Floydin kuoltua valkoisen poliisin käsittelyssä Yhdysvaltain Minnesotassa toukokuun lopulla.

Manchester City -hyökkääjän mielestä ihmisten on löydettävä parannuskeino rasismille samalla tavalla kuin koronaviruspandemialle.

– Tiedän, että tämä saattaa kuulostaa hieman juustoiselta, mutta ainut sairaus tällä hetkellä on se rasismi, jota vastaan me taistelemme, Sterling kertoi BBC:lle.

– Tämä on tärkein asia tässä hetkessä, sillä tämä on jotain mitä on tapahtunut jo useita vuosia. Aivan kuten pandemian kanssa, me haluamme löytää ratkaisun sen pysäyttämiseksi.

Sterling on ottanut kantaa myös väkivaltaisiksi muodostuneisiin mielenosoituksiin, jotka ovat sisältäneet esimerkiksi kauppojen ryöstelyä.

– Samaan aikaan, tämä on juuri se, mitä kaikki protestoijat tekevät. He yrittävät löytää ratkaisun ja tavan, millä tämä epäoikeudenmukaisuus voidaan päättää. He taistelevat heidän asiansa puolesta. Niin pitkään, kun he tekevät sen rauhallisesti ja turvallisesti, eivätkä satuta ketään tai tuhoa yhtäkään liikettä, he protestoivat rauhallisella tavalla, Sterling lisäsi.

Sterling, 25, on myös joutunut itse useampaan otteeseen rasismin kohteeksi. Pieni ryhmä Chelsea-faneja solvasi Englannin maajoukkuemiestä kesken valioliigaottelun joulukuussa 2018, minkä seurauksena kaikki kuusi saivat porttikiellon seuran otteluihin.

Kaksi Manchester Cityn kannattajaa kärsivät saman kohtalon ilmaistuaan rasistisia huomautuksia Sterlingin suuntaan toisen valioliigaottelun yhteydessä vuoden 2018 lopulla.

Lue myös:

    Uusimmat