Rapujen syöminen

Rapujen ohella pöydässä on leipää ja tilliä sekä ruokajuomia, kivennäisvettä, valkoviiniä, olutta, snapseja. Rapujen syönti tapahtuu oikeaoppisesti rapuveitsellä. Se eroaa tavallisesta veitsestä paitsi muodoltaan myös siinä, että sen voi viedä suuhunsa. Rapuja syödään sormin ja rapuveitsellä kuorien sekä imeskellen ja ryystäen. Monet aloittavat syömisen saksista tai pyrstöstä. Tapoja on monia, eräs tapa on tässä:

1. Irrota sakset. Poista pienempi haara, imaise liemi.
2. Saksien sisältämä mehu imetään saksen tyveen rapuveitsellä tehdystä reiästä. Saksen kuori avataan rapuveitsen avulla ja liha syödään.
3. Irrotetaan ravun pää vääntämällä se irti. Rapua on hyvä pitää tässä vaiheessa selällään, jottei kilven alle jäänyt mehu valu pois.
4. Poistetaan kidukset ja raajat. Kaavitaan kuoren alla oleva kellertävä rapuvoi veitsellä suuhun.
5. Ravun keskiruumiissa olevat mehu imeskellään. Rapua voi kastaa liemeen sekä imeä.
6. Irrotetaan pyrstö keskiruumiista. Pyrstöliha saadaan ulos kuorta avaamatta vetämällä se ulos pyrstön tyvestä. Lihan voi irrottaa myös leikkaamalla pyrstöä pituussuunnassa halki pyrstön alapuolelta rapuveitsen avulla
7. Pyrstölihan päällä oleva lihassuikale irrotetaan ja sen alla oleva suoli poistetaan. Tämän jälkeen pyrstölihat ovat valmiina syötäviksi.
8. Voitele paahtoleipä voilla tai levitteellä ja kasta tillisilppuun. Laita pyrstö / pyrstöt leivän päälle ja nauti. Muista snapsi ensimmäiselle pyrstölle.

Lue lisää:

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja