Ranskan GP:n aika-ajon lehdistötilaisuus: Kimi uskoo voitonmahdollisuuksiin

Paikalla Ranskan GP:n aika-ajon kolme nopeinta kuljettajaa Felipe Massa (FM), Lewis Hamilton (LH) ja Kimi Räikkönen (KR).

Kysymys: Felipe, Ferrari on löytänyt vauhtinsa.

FM: Viikonloppu on ollut hyvä meille. Silverstonen testeissä näytimme jo, että kahden edellisen kisan tapahtumat eivät ehkä aivan vastaa todellisuutta. Täällä huomasimme auton toimivan yhtä hyvin kuin viime viikolla, mikä oli rohkaisevaa. Olemme taas mukana taistelussa. Tilanne on toki tiukka, sillä ajat kärkikolmikossa ovat hyvin lähellä toisiaan. On kuitenkin mukavaa olla taas kärjessä ja luotan siihen, että meillä on hyvä auto kisassakin.

Kysymys: Felipe, kerro nopeista kierroksistasi.

FM: Sain ensimmäisellä yrityksellä aika hyvän kierroksen. Odotin pystyväni vielä parantamaan. Pehmeillä renkailla ajetaan niin äärirajoilla, että pienikin yliyrittäminen kostautuu kymmenyksen tai parin menetyksenä, mitä ei saa enää takaisin. Viimeisellä yrityksellä ajan parantaminen on mahdollista jos kaikki osuu kohdalleen, mutta liika yritys johtaa helposti virheisiin.

Kysymys: Lewis, olet varmasti tyytyväinen eturivin paikkaan.

LH: Aina kaikki ei voi sujua täydellisesti. Talli on tehnyt hyvää työtä, sillä auto tuntui mainiolta aika-ajossa. Autolla olisi voinut päästä paalulle, mutta menetin vähän aikaa mutkassa 15. Olin noin puolitoista kymmenystä edellä. Se olisi ollut todellinen megakierros. Näin kuitenkin käy joskus. Olen eturivin paikkaan silti erittäin tyytyväinen. Uskon meillä olevan hyvä taktiikka huomiseksi, joten olemme varmasti todella vahvoilla.

Kysymys: Lewis, mitä siinä mutkassa tapahtui?

LH: Jarrutin vähän liian myöhään. Yritystä oli liikaa ja luisuin leveäksi. Aika oli silti hyvä. Mielestäni paransin puolella kymmenyksellä edellistä aikaani. Ensi kerralla pitää pystyä parantamaan. Viikonloppu on sujunut tasaisesti ja lähdimme aika-ajoon luottavaisina. Meidän pitäisi olla vähintäänkin Ferrarien vauhdissa. Katsotaan, mitä huomenna tapahtuu.

Kysymys: Kimi, olet ensimmäistä kertaa Espanjan GP:n jälkeen kolmen parhaan joukossa.

KR: Meillä on ollut vähän vaikeaa, mutta olemme yrittäneet kovasti parantaa autoa. Kuten Felipe sanoi, meillä oli hyvä testi Silverstonessa. Auto tuntuu paljon paremmalta ja kilpailukykyisemmältä. Viikonloppu on ollut hyvä toistaiseksi. Kärjessä olisi tietysti mukavampaa olla, mutta erot ovat pienet. Saa nähdä, mitä kisassa käy.

Kysymys: Kimi, saitko kaiken irti autosta?

KR: Täydellisiä kierroksia tulee harvoin. Menetin vähän aikaa yhdessä mutkassa viimeisellä yrityksellä, mutta se oli oma moka eikä muuta valittamisen aihetta oikeastaan ole. Auto tuntuu hyvältä kisaan ja kolmas sija on ihan hyvä paikka lähteä. Olisin mieluummin kärjessä, mutta kisa on pitkä ja mikä tahansa on mahdollista. Katsotaan, mitä huomenna tapahtuu.

Kysymys: Felipe, sinulla on ollut tapana tulla maaliin samalla sijalla miltä lähdet.

FM: Toivottavasti todellakin käy samoin kuin lähes koko tämän vuoden ajan, eli se joka lähtee kärjestä tulee myös maaliin ensimmäisenä! Toivottavasti meillä on hyvä kisa huomenna. Olemme kuulleet että sadetta saattaa olla luvassa, joten toivon mukaan meillä on hyvä auto kaikenlaisiin olosuhteisiin.

Massan portugalinkielinen osuus:
Hienoa palata taas kärkeen kolmen vaikean kilpailun jälkeen. Olemme pystyneet parantamaan autoa. Kärjessä oli erittäin tiukkaa, sillä koko kärkikolmikko mahtui kahden sekunnin kymmenyksen sisään. Tämä lupaa kovaa kisaa huomiseksi. On kuitenkin hienoa, että meillä on taas hyvä auto jolla pystyy taistelemaan paalupaikasta ja kenties voitostakin. Huomiseksi on ennustettu sadettakin. Minun täytyy vain yrittää tehdä parhaani ja pystyä pitämään kärkipaikka.

Räikkösen suomenkielinen osuus:
No ihan hyvä aika-ajo. Auto on ollut suht' hyvä koko viikonlopun. Olisihan se voinut mennä paremminkin tietenkin. Hävisin vähän aikaa yhdessä mutkassa. Katsotaan, missä muut pysähtyvät huomenna. Eiköhän meillä ole ihan hyvät mahdollisuudet kisassa. Auto tuntuu hyvältä, ehkä paremmaltakin kisamatkalla. Katsotaan millainen keli on huomenna ja lähdetään yrittämään kisan voittoa.

(MTV3)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja