Mainos

Ranskalaiskoulujen huivikielto toteutumassa

Huivikiellon läpimeno näyttää todennäköiseltä Ranskassa. Presidentti Jacques Chirac kannattaa uskonnollisten symbolien kieltoa kouluissa.

Kiistellyn huivikiellon toteutuminen Ranskassa näyttää yhä todennäköisemmältä. Maata johtavat konservatiivit ja vasemmisto-oppositio pääsivät eilen yksimielisyyteen lakiehdotuksesta, joka kieltäisi muslimihuivien ja muiden uskonnollisten merkkien käytön valtion kouluissa.

Mielipidemittausten mukaan valtaosa ranskalaisista on sitä mieltä, että näkyvien uskonnollisten merkkien käyttö julkisilla paikoilla on uhka kansalliselle yhtenäisyydelle. Myös presidentti Jacques Chirac sekä monet vaikutusvaltaiset ministerit ovat ilmoittaneet olevansa lakialoitteen kannalla.

Sosialistit lupasivat tukensa aloitteelle sillä ehdolla, että laki otetaan uudelleen käsittelyyn vuoden kuluttua sen täytäntöönpanosta.

Hallitus hyväksyi viime viikolla lakiehdotuksen, joka kieltäisi muslimityttöjen huivien ohella myös muun muassa juutalaisten kipa-päähineiden, sikhien turbaanien ja kristittyjen suurikokoisten ristien käytön kouluissa. Eilen tehty sopimus tasoittaa tietä kiistellyn lain hyväksymiselle.

Asiasta äänestetään virallisesti kansalliskokouksessa tiistaina. Jos alahuone hyväksyy tuolloin ehdotuksen, se siirtyy senaatin käsittelyyn.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 06.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.