"Ranskalainen keittiö on tutustumisen arvoinen"

Ranska on kuuluisa keittiöstään, erityisesti viineistään ja juustoistaan. Maahan matkustavan kannattaa ehdottomasti nauttia sen antimista, kehottavat Studio55.fin lukijat. Mitä sinä vinkkaisit muille Ranskasta?

Ranskassa useamman kerran matkustellut nimimerkki studio66 suosittelee turisteja tutustumaan ruokakulttuuriin esimerkiksi pyöräretken muodossa.

– Tutustuimme upeisiin linnoihin, juustoloihin ja tiloihin, joissa valmistetaan siideriä ja calvadosta. Maistiaisiakin saimme, hän kertoo.

Myös miramar kehottaa nauttimaan Ranskassa hyvästä ruoasta.

– Pariisi on rakastavaisten kaupunki, niin kuin sanotaan. Siellä voi kävellä käsi kädessä ja istahtaa juomaan terassille lasillisen viiniä tai syödä hyvin ja hitaasti.

Ylpeiksikin haukutut ranskalaiset osaavat arvostaa myös suomalaista viiniä, kertoo nimimerkki julu.

– Toin kerran ranskalaisille ystävilleni suomalaista kuohuviiniä, ja he olivat myytyjä. Kylmäsavulohen kanssa sitten maistelimme sitä, hän kirjoittaa.

Ranskalaiset kokitkin ovat kuitenkin erehtyväisiä. Nimimerkki merimies kertoo pettyneensä pahasti ranskalaisessa ravintolassa tilattuaan ystävineen pihvin mediumina.

– Saimme joka heppu kymmenen sekuntia kylmällä liedellä molemmin puolin paistetun pihvin. Että se siitä Pariisin hienosta gourmet-ruoasta.

Millaisia kokemuksia sinulla on ranskalaisesta keittiöstä ja kulttuurista? Kannattaako Ranskaan matkustaa? Jaa kokemuksesi ja kerro mielipiteesi!

Pääset osallistumaan keskusteluun, kun rekisteröit itsellesi oman käyntikortin. Se on ilmaista eikä velvoita sinua mihinkään, mutta antaa sinulle ainutlaatuisen vaikutusmahdollisuuden.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja