Rakuuna-asuinen sotilas tunnistettu! Veera Vuorinen selvittää isoisänsä valokuva-albumin mysteeriä

MTV Uutiset kertoi eilen Veera Vuorisen omituisesta löydöstä Muuramessa. Hän löysi isoisänsä jäämistöistä valokuva-albumin, mutta perheellä ole tietoa, keitä kuvissa esiintyvät henkilöt ovat. Nyt yhden henkilöllisyys on selvinnyt.

– Kuvan oikeassa yläkulmassa oleva rakuuna-asuinen sotilas on isäni serkku, agrologi Toimi Nieminen, Ismo Rasinaho kertoo luettuaan uutisen MTV:n sivuilta.

Aho oli ajatellut heti kuvan huomattuaan, että kuvassa oli tutun näköinen mies. Asia varmistui, kun sama kuva löytyi myös hänen sukulaistensa valokuva-albumeista.

"Hänellä oli myötätuntoa köyhiä lapsia kohtaan"

Tämä ei ollut ensimmäinen kerta, kun Rasinaho törmää mediassa isänsä serkkuun.

Jyväskylän yliopiston jo eläkkeellä oleva tietotekniikan professori kirjoitti nimittäin kolumnin Keskisuomalaiseen, jossa hän kiitteli Toimi Niemistä.

Professori oli syntynyt orvoksi ja Nieminen oli rahoittanut hänen opintonsa.

– Kun hän oli poikamies, hänellä oli paljon myötätuntoa köyhiä lapsia kohtaan, Rasinaho selventää isänsä serkun hyväntekeväisyyttä.

Syynä on todennäköisesti Niemisen oma tausta: hän syntyi vuonna 1916 itsekin orvoksi.

Olivatko kuvan muut henkilöt asevelvollisina Niemisen kanssa?

Toimi Nieminen palveli sekä talvi- että jatkosodassa eläinlääkintäaliupseerina alusta loppuun saakka. Nieminen oli osa Lappeenrannan rakuunapataljoonaa eli ratsumiehiä.

– Kuvan muut henkilöt ovat varmaan olleet asevelvollisina Lappeenrannassa samaan aikaan ja jakaneet keskenään kuvia, Rasinaho arvelee.

Rasinaho ei kuitenkaan ole tästä varma. Häntäkin kiinnostaisikin tietää varmuudella, keitä albumin muut henkilöt ovat.

Ensimmäinen vihje kuvan henkilöihin on kansikuvan pieni poika. Kuvan takana on teksti: Raimo, 4v, Helsinki 26. 9. 1941.

Jos tunnet kuvassa olevan pikku-Raimon tai muita kuvien ihmisiä, ilmoittaudu MTV Uutisille osoitteseen uutiset@mtv.fi.​​​​​​​

Lue myös:

    Uusimmat