Rakentamisen ja asumisen messut Turussa

Turun Messukeskuksessa alkaa perjantaina kolmipäiväiset Rakentamisen ja Asumisen messut. Teemana on tällä kertaa kiinteistöjen turvallisuus. Kokonaisuus täyttää messukeskuksen neljä hallia, joihin järjestäytyy 340 näytteilleasettajaa.

Messujen ohjelmaan kuuluvat työnäytökset. Niissä messuyleisö voi seurata pelti-, laatoitus-, putkiasennus- ja kirvesmiehen töitä. Ladyjen Remppatreeneissä nähdään, miten naisen kädessä pysyy vasara ja naula. Kouluttaja ja kaupunkilaistyttö näyttävät, miten remontti onnistuu naiselta kerrostalon kaksiossa.

Messulauantaina järjestetään muurauskilpailu. Kilpailijat muuraavat kesän grillikautta varten grillejä, jotka huutokaupataan yleisölle.

Kosteiden tilojen remontoinnit kiinnostavat ihmisiä tätä nykyä entistä enemmän. Näihin pulmiin saa oppia lauantaina. Vakuutusyhtiöt maksavat vuosittain Suomessa vesivahinkokorvauksia lähes 100 miljoonan euron arvosta.

Messuilla viihtyvät myös ammattilaiset, jotka kokoontuvat perjantaina seminaariin, joka käsittelee rakentamisen ja suunnittelun ongelmia. Messuilla on tarjolla myös työturvallisuuskoulutusta. Turun seudun ympäristökunnat ovat esillä messuilla omilla osastoillaan.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja