Mainos

Rakentaminen saanut uutta potkua

Rakennuslupia myönnettiin lokakuussa 4 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Liike- ja toimistorakentamiseen myönnettyjen lupien kuutiomäärä oli lähes kaksinkertainen viime vuoden lokakuuhun verrattuna. Teollisuus- ja julkisrakennusten rakennusluvat sen sijaan vähenivät. Tammi-lokakuussa koko uudisrakentamiseen myönnettiin lupia 2 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen rakennuslupatilaston ennakkotiedoista.

Rakennuslupia myönnettiin lokakuussa 2,6 miljoonan kuutiometrin verran, joka oli 4 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Liike- ja toimistorakentamiseen myönnettyjen lupien kuutiomäärä oli lähes kaksinkertainen viime vuoden lokakuuhun verrattuna. Teollisuus- ja varastorakennusten sekä julkisten rakennusten lupakuutiot sen sijaan vähenivät. Tiedot ilmenevät Tilastokeskuksen rakennuslupatilaston ennakkotiedoista.

Tammi-lokakuussa koko uudisrakentamiseen myönnettiin lupia noin 36 miljoonan kuutiometrin verran eli 2 prosenttia enemmän kuin viime vuonna vastaavana aikana. Liike- ja toimistorakennusten kuutiomäärä oli lähes kolmanneksen suurempi kuin vuoden 1998 tammi-lokakuussa. Myös asuntorakentamiseen myönnettiin lupia edellisvuotta enemmän. Lokakuun loppuun mennessä rakennusluvan sai 30 000 uutta asuntoa, joka oli 12 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Teollisuusrakennusten ja maatalousrakennusten lupakuutiot kuitenkin vähenivät.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.