Mainos

Rakennuslupia viime vuonna aiempaa vähemmän

Rakennuslupia myönnettiin viime vuonna 42 miljoonaan kuutioon. Se on 8 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2000. Uusille asunnoille lupia myönnettiin melkein 20 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2000.

Rakennuslupia osoitettiin hieman yli 29 800 uudelle asunnolle. Asuinrakennusten lupien kuutiomäärä aleni hieman vähemmän eli 17 prosenttia. Viime vuonna asuinrakennusten lupia myönnettiin runsaalle 11,7 miljoonalle kuutiometrille. Vieläkin enemmän vähenivät liikkeiden ja toimistojen rakennusluvat. Kuutiomäärään tuli 24 prosentin lasku ja määrä jäi 6,3 miljoonaan kuutioon.

Laskulinjasta selkeimmin ja lähes ainoana poikkesi julkinen rakentaminen. Lupia myönnettiin 3,5 miljoonaan kuution rakentamiseen, mikä on 19 prosenttia enemmän kuin vuonna 2000. Myös maatalousrakennusten ja muiden rakennusten lupamäärä lisääntyi edellisvuodesta, mutta nousu jäi selkeästi vähäisemmäksi. Teollisuus- ja varastorakennuksille lupia myönnettiin 3 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2000. Kuutiomäärä supistui 12,1 miljoonaan.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.