Mainos

Rahtilaiva Pamela yritetään irrottaa karilta

Kustavin ja Jurmon välisellä merialueella aamulla karille ajanut suomalainen kuivalastialus Pamela pyritään irrottamaan illalla tai huomisaamuna. Onnettomuusalueella puhalsi illalla 10 sekuntimetrin tuuli, jonka mahdollinen voimistuminen saattaa vaikeuttaa irrottamista.

Pamela oli ilman lastia matkalla Korppoosta Olkiluotoon. Aluksella on viiden hengen miehistö, jolla ei ole vaaraa. Laivassa on kahdeksan tonnia kevyttä polttoöljyä, jonka pääsemistä mereen ei kuitenkaan pidetä todennäköisenä. Karilleajo tapahtui Ahvenanmaan puolella Stångskärissä Kustavin ja Ahvenanmaan rajan läheisyydessä.

Pamelaan on tullut isoksi luonnehdittu repeämä. Paikalle tuodut pumput eivät pystyneet tyhjentämään aluksen ruumaa vedestä. Tästä syystä repeämä on tukittava ennen karilta irrotusta. Kari on tullut laivan pohjan läpi niin, että alus "kiikkuu kuin neulan nokassa". Vaarana on, että repeämä suurenee merenkäynnin johdosta.

Onnettomuuspaikalle ovat saapuneet Susiluodon merivartioaseman vene, Uudenkaupungin palolaitoksen vene ja Jurmon palokunnan vene. Karilleajon syynä on todennäköisesti navigointivirhe, jonka jälkeen käännös on "mennyt pitkäksi". Pamela on 46 metriä pitkä ja sen omistaa naantalilainen VG-Shipping.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.