Mainos

Radio Novan uutisten päätoimittaja vaihtuu

Radio Novan uutisten johdossa tapahtuu vahdinvaihto. Uutisten pitkäaikainen päätoimittaja Risto Pohjanpalo jää eläkkeelle 1.7. alkaen. Hänen tehtäviään jatkaa Novan uutisten vastaavana tuottajana Paavo Rantalainen.

Sekä Pohjanpalo että Rantalainen ovat työskennelleet Novan uutisten ja ajankohtaisohjelmien parissa vuodesta 1997 eli kanavan perustamisesta lähtien. Pohjanpalo toimi ennen sitä pitkään eri tehtävissä Yleisradiossa. Hän oli mm. Radiouutisten päällikkönä. Pohjanpalolle myönnettiin tänä vuonna valtion journalistipalkinto.

Pohjanpalo muistelee 12 vuoden takaista aikaa, jolloin Radio Novaa lähdettiin rakentamaan tyhjästä.

- Silloin lähdettiin murtamaan Ylen silloista radiouutismonopolia, joten tehtävä oli haastava. Hyvän ja ammattitaitoisen toimituskunnan ansiosta Novasta on tullut kohdeyleisönsä mielestä maan paras uutisradio. Se on paras kiitos tästä työstä.

- Saavutus on ilahduttava varsinkin, kun muistaa millaista murrostilaa elämme. Kun esimerkiksi lehtien levikit laskevat, Radio Novan kuuntelu on vaakata ja ollut jopa viime aikoina nousussa, sanoo Pohjanpalo.

Rantalainen luottaa radioon uutisvälineenä

Ensi viikosta lähtien Novan uutisista vastaava Paavo Rantalainen toteaa, että radion uutisten tekemisessä pätevät samat vahvuudet kuin ennenkin vaikka media ympärillä on muuttunut valtavasti.

- Kulunut vuosikymmen on median kehtityksessä ollut suorastaan mullistava. Kun Nova ja Novan uutiset aloittivat, internetistä ei puhunut juuri kukaan. Tänä päivänä netti vaikuttaa kaikkeen eikä vähiten tiedonvälitykseen ja uutisten tekemiseen.

- Radio vanhimpana sähköisenä mediana on selvinnyt murroksesta hyvin. Radio Novan uutisten tuottamisessa pätevät samat vanhat hyvät arvot. Nopea, luottettava, mielenkiintoinen ja kriittinen uutismedia elää ja voi hyvin ja takaa radion kuuntelijoiden luottamuksen jatkossakin, sanoo Rantalainen.

Rantalainen työskentelee multimediatuottajana MTV:n uutistoimituksessa, joka tuottaa Radion Novaan uutiset vuorokauden ympäri. Ennen MTV:tä Rantalainen on ollut toimittajana mm. Yleisradiossa ja Uudessa Suomessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.