Mainos

Radio: Israel luopui kostosta Gazassa

Israel näyttää luopuneen suunnitellusta kostoiskusta Gazan alueelle. Israelin radio kertoi tänään, että suunnitelmat iskusta Gazaan on jäädytetty toistaiseksi.

Radion mukaan iskun tavoitteena olisi ollut useiden palestiinalaismilitanttien vangitseminen. Nämä ovat kuitenkin jo paenneet kodeistaan Gazassa, koska iskusuunnitelmista on vuotanut tietoja julkisuuteen. Siksi operaatio Gazassa ei olisi tarkoituksenmukainen tässä vaiheessa, kertoi radio korkeita sotilaslähteitä lainaten.

Israelin hallitus ehti jo tehdä päätöksen kostoiskusta sen jälkeen kun palestiinalaisen itsemurhaiskussa oli kuollut 15 ihmistä Tel Avivissa tiistai-iltana. Myös reserviläisiä kutsuttiin palvelukseen iskua varten. -Toivomme, että Israel luopuu tästä hyökkäyksestä kokonaan, sanoi palestiinalainen ministeri Nabil Shaath.

Israel kiistää, että se olisi luopunut Gazaan menosta Yhdysvaltain painostuksesta. Betlehemissä puolestaan on jatkettu raivaustöitä. Viisi viikkoa kestänyt piiritys päättyi eilen ja asukkaat ovat voineet jälleen liikkua vapaasti.

Tel Avivissa järjestetään tänään suuri rauhanmielenosoitus, jota suojaamaan on komennettu yli tuhat poliisia. Poliisi pelkää äärijuutalaisten iskevän mielenosoittajien kimppuun. Israelin poliisi tutkii parhaillaan äärijuutalaisten verkostoa, joka on suunnitellut iskua palestiinalaisia vastaan.

(MTV3-STT-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.