Mainos

Radikaali arvio professorilta: Lisäydinvoimaa ei välttämättä tarvita lainkaan

Professori Peter Lund Aalto-yliopistosta arvelee, että Suomessa ei välttämättä tarvita lainkaan lisäydinvoimaa tulevaisuudessa.

Hän totesi Huomenta Suomen puhelinhaastattelussa, että hallituksen eilen julkistaman energiaohjelman jälkeenkin uusiutuvissa energiamuodoissa on runsaasti potentiaalia.

- Uusiutuvien energialähteiden paketeilla ratkaistaan ja tyydytetään energia- ja ilmastotavoitteet pitkälle 2020-luvulle. Jos mennään eteenpäin 2030-luvulle, niin siellä on edelleenkin suuria mahdollisuuksia lisätä uusiutuvien käyttöä. Jos hallitus pystyisi näkemään vähän pidemmälle tulevaisuuteen, ja käyttämään myös tätä pakettia hyväkseen pitkän aikavälin energiastrategiassaan, niin välttämättä lisäydinvoimaa ei tarvita, Lund sanoo.

Hallituksen on määrä päättää tällä viikolla uusista ydinvoimalaluvista. Hallituskumppanit vääntävät kättä siitä, jaetaanko ydinvoimalupia yksi vai kaksi.

Energian säästömahdollisuudet unohdettu

Professori Peter Lund myös huomauttaa myös, ettei hallituksen paketissa ole puhuttu mitään energiakäytön tehostamisesta.

- EU-maista suomalaiset ovat aivan kärkipäässä, kun mitataan sähkön kulutusta per henkilö, joten tällä puolellahan olisi suuria mahdollisuuksia.

Kaiken kaikkiaan Lund luonnehtii hallituksen uusiutuvan energian tukipakettia tärkeäksi ja hienoksi energiaohjelman avaukseksi.

Puhelinhaastattelussa professori Peter Lund (Huomenta Suomi 21.4.2010)

Qua vadis ilmastoneuvottelut?(Peter Lundin kolumni 29.10.2009)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.