Mainos

Rabbani: Hallitus syntyi ulkovaltojen painostuksesta

Afganistanin entinen presidentti Burhanuddin Rabbani mukaan maalle nimetty uusi hallitus oli syntynyt ulkovaltojen painostuksen tuloksena. -Toivottavasti tämä oli viimeinen kerta, kun ulkovallat sekaantuvat Afganistanin asioihin, Rabbani sanoi lehdistötilaisuudessa Kabulissa tänään.

Rabbani sanoi kuitenkin tukevansa Hamid Karzain johtamaa uutta väliaikaista hallitusta, joka ryhtyy hoitamaan tehtäviään 22. joulukuuta.

Afganistanin uudesta hallituksesta sovittiin YK:n välityksellä Bonnissa Saksassa käydyissä afganistanilaisten ryhmittymien neuvotteluissa. Myös pohjoinen liitto, johon Rabbani kuuluu, allekirjoitti Bonnin sopimuksen. -Kun lähetimme valtuuskunnan Bonnin konferenssiin, ei tarkoituksena ollut allekirjoittaa sopimusta, vaan keskustella ja neuvotella, Rabbani sanoi. -He allekirjoittivat sopimuksen, koska kansainvälinen yhteisö painosti heitä, Rabbani huomautti.

Rabbani on ollut Afganistanin nimellinen, YK:n tunnustama presidentti sinäkin aikana, kun pohjoisen liiton hallinnassa oli vain vajaat kymmenen prosenttia Afganistanin.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.