Rääväsuu Stigin pehmeä puoli: Yritän olla läsnä oleva isä

Monet tietävät rääväsuun kantriräppärin, Stigin, mutta kuka on mies hahmon takana?

Räppäri Stig Dogg eli nykyään nimellä Stig tunnettava kantri-muusikko nousi Suomen kansan laajempaan tietoisuuteen hiteillään Ryyppy sekä Puumaa mä metsästän. Menevissä ralleissaan Stig laulaa niin naisista kuin juhlimisesta, mutta mitä eroa on Stigillä ja hänenenä esiintyvällä Pasi Siitosella?

– Heissä on aika isot erot ja siihen tämä koko juttu aikoinaan perustuikin. Pasi on hiljainen ja ujo, kiltti kaveri. Stig taas on härski pelimies. Siitä saadaan hyvä kontrasti, kun kiltti kaveri esittää suorasanaista, härskiä hahmoa. Vuosien myötä hahmot ovat välillä myös sekoittuneet, mutta on niissä silti aika iso ero, Stig sanailee Huomenta Suomen vierailun jälkeen MTV3.fille.

Stigin hahmolla Pasi pääsee suojelemaan yksityisyyttään. MTV3.fin haastattelussa mies raottaa hieman yksityisyyden verhoa kertomalla kolmevuotiaasta pojastaan ja roolistaan isänä.

– Olen aika tavallinen isä. Yritän olla mahdollisimman läsnä oleva isä eli pyrin olemaan mahdollisimman paljon pojan kanssa ja järjestämään keikkakuvioita sen mukaan. Etten olisi joka viikonloppu poissa kotoa.

Toisaalta Stig epäilee pojan tietävän häntä paremmin, millainen isähahmo hän on.

– Poika voi kertoa totuuden sitten myöhemmin. Totuus tulee pojan suusta jossain haastattelussa parinkymmenen vuoden kuluttua, räppäri nauraa.

Myös parisuhteelle riittää aikaa ja mies kertoo suuntaavansa pian lomalle avovaimonsa kanssa.

– Kerran vuodessa yritetään käydä reissussa, itse asiassa nyt olemme ensimmäistä kertaa pojan syntymän jälkeen lähdössä viikonloppureissulle, pitkä viikonloppu Roomassa luvassa.

Stigin harrastuksiin kuuluu mikrofonien rakentaminen ja keikkailun ohella muusikolla on myös opinnot meneillään.

– Opiskelen elokuvaäänitystä ja äänisuunnittelua. Aion sitä jatkaa, kun ura lähtee puolentoista vuoden kuluttua alaspäin, Stig vitsailee.

– Oikeasti siis keikkailusta olisi tarkoitus pitää taukoa ja syksyllä 2014 ja jatkaa opinnot loppuun, nyt minulla on varttia vaille kandin paperit.

Stig kertoi musiikistaan Huomenta Suomen lähetyksessä:

(MTV3–HEINI KANGASLUOMA)

Lue myös:

    Uusimmat