Queenia myydään Iranissa

Queenista on tullut ensimmäinen länsimainen rockyhtye, jonka albumi hyväksytään virallisesti Iranin levymarkkinoille. Viranomaiset hyväksyivät Queenin Greatest Hits -albumille kappaleita, joissa on yhteiskunnallinen teema. Rakkauslaulut sen sijaan jäivät ulkopuolelle. Albumille päätyivät muun muassa kappaleet Bohemian Rhapsody, Miracle ja I Want to Break Free. Levy on myynyt erinomaisesti.

Queenin johtohahmo Freddie Mercury, joka kuoli aidsiin vuonna 1991, oli ylpeä iranilaisista sukujuuristaan. Tämä tekikin Queenista erään Iranin suosituimmista yhtyeistä.

Myös Elton John, Julio Iglesias ja Gypsy Kings ovat tuomassa Iranin markkinoille albumillisen valikoituja kappaleitaan. Nyt Iranissa on myynnissä myös kirjoja, joissa on monien länsimaisten laulajien, kuten Celine Dionin ja jopa Eminemin, kappaleiden sanoitukset alkuperäiskielellä ja käännettynä.

Länsimainen musiikki on ollut Iranissa tiukasti sensuroitua, ja ulkomaisen musiikin myyjät ovat tarvinneet erityisluvan. Tosin mustassa pörssissä on myyty miljoonia laittomasti kopioituja cd-levyjä ja kasetteja.

Lue myös:

    Uusimmat