Mainos

Puutavaravaunuja suistui kiskoilta Heinävedellä

Heinävedellä kaksi puutavaravaunua kaatui päivällä kokonaan nurin ja kolme muuta suistui kiskoilta. Alustavan arvion mukaan suistumisen syynä on raiteen huono kunto.

Viisi puulastissa olleen tavarajunan vaunua suistui kiskoilta Heinävedellä iltapäivällä. Onnettomuus pysäytti henkilöjunaliikenteen Pieksämäen ja Joensuun välillä.

Suistuminen tapahtui kello 13.50. Venäjältä tulleessa junassa oli 19 vaunua. Kaksi vaunua meni kokonaan nurin ja kolme muuta suistui kiskoilta, mutta pysyi pystyssä.

Junan vauhti oli alle 35 kilometriä tunnissa, sillä se oli juuri lähtenyt liikkeelle sivuraiteelta ja oli ajamassa vaihteen yli. Juna oli matkalla Varkauteen.

Paikalla käynyt Onnettomuustutkintakeskuksen asiantuntija Jukka Koponen kertoi illalla, että alustavan arvion mukaan suistumisen syynä on sivuraiteen huono kunto. Siinä on vanhat puiset ratapölkyt.

-Rata petti, Koponen sanoi.

VR Osakeyhtiöstä arvioitiin, että radan raivaustyöt kestävät aamuun saakka. Pieksämäen ja Joensuun välisten henkilöjunavuorojen matkustajat on kuljetettu tänään busseilla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.