Puumabuumi miellyttää naisten lisäksi myös miehiä

Puumanaiset ovat tämän hetken kuuma ilmiö. AVA kysyi lukijoiltaan, mitä mieltä he ovat suositusta ja esillä olevasta puumavillityksestä.

Puumaksi kutsutaan vanhempaa naista, joka hakee seuraa huomattavasti nuoremmasta miehestä ja nauttii seuralaisestaan avoimen ylpeästi. Helmi kysyi lukijoiltaan, millaisia ajatuksia puumabuumi heissä herättää. Aihe herätti keskustelua, sillä vastauksia kyselyyn tuli yli 1800 kappaletta.

Huikea 65 prosenttia vastanneista piti puumailmiötä mahtavana ja kannusti aikuisia naisia. 16 prosenttia oli sitä mieltä, että puumat ovat hölmö ilmiö. Viisi prosenttia vastaajista ei tiennyt, mitä "puuma" tarkoittaa. Lukijoista 12 prosenttia ei tiennyt, mitä olisi ajatellut aikuisten naisten seikkailumielestä.

Ovatko puumat siis in vai out? Lue lukijoiden perusteluja!

Puumat ovat tyhmä muoti-ilmiö

– Naiset ovat siis hienosti "puumia", kun viettelevät nuoria miehiä? Vanhoja miehiä kutsutaan taas pervoiksi, kun haluaisivat nuoria naisia. Missä on tasa-arvo?

– Ihmisten jaottelu rakkauden kohteen mukaan ei ole kuin mainoskikka. Naiset ovat etsineet nuorempia miehiä jo ammoisista ajoista asti. On turhauttavaa, että mainosmiehet yrittävät keksiä pyörän uudestaan ja rahastaa sen avulla viimeisetkin mehut ihmisten mielenkiinnosta rakkautta kohtaan.

– Rakastuminen on ymmärrettävää, se ei aina kysy ikää. Tässä ilmiössä on kuitenkin kyse jostain muusta. Minusta kaikenlainen toisen ihmisen välineellistäminen on vastenmielistä, olkoonpa motiivi mikä hyvänsä – seksuaalinen huvittelu tai toisen raahaaminen mukana jonkinlaisena statussymbolina. Ja jottei tämä jäisi epäselväksi, niin sama pätee myös vastaavaan, perinteisempään kuvioon "rikas käppänä & nuori missi". Näin keski-ikäisenä, hyvin säilyneenä naisena voin vakuuttaa, että jos mieheni nyt yhtäkkiä kupsahtaisi tai lähtisi toisen mukaan, keksisin heti ainakin sata muuta mielekkäämpää harrastusta kuin lähteä nuorukaisia iskemään.

– Tyhmä muoti-ilmiö. Sopii tietysti hyvin tähän aikaan, jossa seksiä ja kertakäyttösuhteita ihannoidaan yli kaiken.

– Typerää hypetystä. Nyt ei tällainen täti enää saa rauhassa käydä iltaa istumassa, kun finninaamat kiehnäävät ympärillä helpon lihan toivossa! Lopettakaa jo puumajutut!

– Hämmentävää ja jotenkin älytöntä oman nuoruuden takaisin saamisen yritystä. En voisi edes kuvitella voivani olla seksuaalisessa kanssakäymisessä huomattavasti nuoremman miehen kanssa.

– Miksi juuri naisten seksuaalisuudesta kohutaan? Miehet ovat kautta aikojen vikitelleet nuorempia naisia, suomalaisten poliitikkojenkin joukossa on useampi, jolla on tyttären ikäinen vaimo. Ei aiheuta mitään kohua. Jos tilanne olisi päinvastainen, ura olisi auttamatta ohi, siis naisen ura. Okei, kaikille sallittakoon oma elämä ja jokainen toteuttakoon sitä kuten haluaa, toisia loukkaamatta. Ilman typeriä leimoja ja luokitteluja.

Bravo, aikuiset naiset!

– Niin kauan kuin osapuolet ovat täysi-ikäisiä ja suhteessa vapaasta tahdosta, on asia minulle aivan yhden tekevää. Naurattaa vaan lähinnä tämä paheksunta ja haukkumanimi "puumanainen". Vanhat äijät ovat kautta aikojen yrittäneet vikitellä nuorempia ja joskus onnistuvatkin siinä ja kukaan ei katso tällaista suhdetta kieroon.

– On todella siisti juttu. Me naiset kun olemme aina työntäneet omat tarpeemme ja halumme syrjään ihan vaan siksi, että näin on tehty vuosituhansia. Naisilla on myös oikeus näyttää seksuaalinen halukkuutensa, ja mikäs sen parempi kohde onkaan, kun nuorempi mies. He ovat yleensä "nälkäisiä" ja halukkaita oppimaan vanhemmalta naiselta asioita, joita heidän ikäiset naiset eivät pysty heille näyttämään tai kertomaan. Yli 40-vuotias nainen kun on sinut itsensä kanssa, osaa nauttia jo itsestään ja todellakin tietää mikä rakastellessa on se oikea juttu. Hyvä naiset, meilläkin on oikeus elää täällä maailmassa, joka on liian miesmäinen. Mieshän tällaisessa tapauksessa kerää kokemuksia ja häntä taputellaan olkapäälle. Saman teen kaikille naisille, joilla tiedän olevan nuorempi miesrakastaja. Näin tämä perustelu.

– Hyvä puumat, pysyypä nuorena ja viriilinä, miksi miehille sallittaisiin nuoret naiset, muttei naisille nuorta miestä. Ihanaa, kun voi nauttia elämästä.

– Hitot iästä, jos on sinut itsensä kanssa, tietää mitä tekee ja pystyy katsomaan itseään peilistä häpeämättä tekojaan tai itseään ylipäätään. Entäpä parikymppiset, jotka jahtaavat ukkomiehiä? Entäpä ukkomiehet, jotka jahtaavat kaikkea mikä liikkuu? Meitä on joka junaan ja osa jää asemallekin.

– Eiväthän kaikki saa nuorta miestä... Ja ne jotka saavat, nauttikoot täysillä!

– Hyvä homma, eletään kerran vaan ja kokemuksesta voin sanoa, että nuoremmat miehet etsivät puumanaisten seuraa.

– Olen itse ns. puumanainen. Erotessani melkein 20 vuotta kestäneestä avioliitostani päätin, etten aseta mitään tyhmiä ikärajoja seuraaville suhteille. Enkä liioin ole laittanut. Takana neljän vuoden suhde itseäni 21 vuotta nuoremman miehen kanssa. Asuimme yhdessä ja suhde päättyi niin kuin mikä tahansa suhde. Kiinnostukseni hiipui. Ehkä ihan hieman liikaa ikäeroa. Nykyinen avomieheni on minua 14 vuotta nuorempi ja asumme yhdessä. Tämä tuntuu toimivan.

– Bravo aikuiset naiset! Naisella on ihan yhtäläinen oikeus valita mieleisensä kumppani, kysehän on aikuisista ihmisistä. Miksei samalla tavoin käyttäytyviä miehiä nimitellä jollain nimikkeellä? Näitä miehiähän on ollut jo vuosikymmeniä, jotka haluavat suhteeseen huomattavasti nuoremman naisen kanssa!

– Mielestäni puumanaisissa ei ole mitään sen ihmeellisempää. Kunhan molemmat osapuolet, niin mies kuin nainenkin, ovat tilanteeseen tyytyväisiä, ei muilla pitäisi olla tilanteesta mitään kommentoitavaa.


AVA

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja