Puuma hyökkäsi 6-vuotiaan tytön kimppuun luonnonpuistossa – alue on toistaiseksi suljettu

1:46
Puuma hyökkäsi 6-vuotiaan tytön kimppuun Rancho San Antonion piirikunnan puistossa.

Yhdysvaltain Kaliforniassa sijaitseva Rancho San Antonion piirikunnan luonnonsuojelupuisto on toistaiseksi suljettuna, sillä puuman epäillään purreen 6-vuotiasta tyttöä alueella sunnuntaina.

Tapahtumaketju sai alkunsa Rancho San Antonion piirikunnan puistossa, kun tyttö oli perheensä kanssa kävelyllä luonnosuojelupuistossa sunnuntaiaamuna lähellä Cupertinon kaupunkia. Pusikosta hyökkäsi yhtäkkiä puuma, joka nappasi tyttöä jalasta kiinni. Tytön isä onnistui pelästyttämään puuman matkoihinsa, ja kaikkien onneksi tytön vammat olivat lieviä. Tyttö vietiin varmuuden vuoksi sairaalaan tarkistettavaksi.

Viranomaiset sulkivat puiston 10 minuutin kuluttua tapahtuman jälkeen ja kehottivat ihmisiä välttelemään aluetta siihen saakka, kunnes Kalifornian kala- ja villieläinministeriö (CDFW) ovat saaneet suoritettua tutkintansa. Tytön päälle hyökännyttä puumaa yritettiin jäljittää muun muassa hajun perusteella neljän koulutetun koiran avulla.

– Luonnonsuojelupuisto tekee tiivistä yhteistyötä Kalifornian kala- ja villieläinministeriön kanssa, jotta villieläinten ja ihmisten väliset kohtaamiset saataisiin minimoitua, kerrotaan puistoualueen virallisessa tiedotteessa.

Luonnonpuisto on puumien elinympäristö

Vaikka puumahavainnot ovat yleisiä alueella, hyökkäykset ihmisiä kohtaan ovat harvinaisia, sillä puumat ovat yöeläimiä ja välttelevät ihmisten suosimia alueita.

– Ihmisten on kuitenkin hyvä olla valppaina, sillä Santa Cruzin vuoret ovat puumien elinympäristöä, muistutetaan tiedotteessa.

Puisto suljettiin kolmatta kertaa sitten elokuun 2019,  jolloin kolmen puuman lauma havaittiin lähellä puiston kävelytietä.

Katso videolta koko tapahtumaketju!

Lähde: CNN

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.