Mainos

Puukauppa jäi alkuvuonna vaisuksi

Puukauppa oli vaisua alkuvuonna. Syynä tähän oli yhteisen hintanäkemyksen puuttuminen teollisuuden ja metsänomistajien välillä. Tammi-kesäkuussa teollisuus osti yksityismetsistä raakapuuta 11,7 miljoonaa kuutiometriä, ilmenee Metsäntutkimuslaitoksen tilastoista. Vuotta aiemmin ostot olivat 3,7 miljoonaa kuutiometriä suuremmat. Vuosina 1993-1997 yksityismetsistä ostettiin alkuvuonna raakapuuta keskimäärin 14,2 miljoonaa kuutiometriä.

Puukauppa vilkastunee kuluvan vuoden jälkipuoliskolla, koska metsänomistajat ja UPM-Kymmene pääsivät hinnoista yhteisymmärrykseen pari viikkoa sitten. Muiden yhtiöiden arvellaan seuraavan neuvottelutulosta omissa kaupoissaan.

Pystykauppojen osuus tammi-kesäkuun puukaupasta oli 74 prosenttia, kun vuotta aiemmin lukema oli 8 prosenttiyksikköä suurempi. Tukkipuun hinnat olivat alkuvuonna hieman edellisvuoden vastaavaa ajanjaksoa kalliimmat. Kuitupuun hintoja Metla ei toistaiseksi julkaise, koska aineisto on puutteellinen. Metsäliitto on ryhtynyt käyttämään jäsentensä kanssa käytävässä kuitupuukaupassa takuuhintaa, minkä vuoksi hinta ei tilastoidu oikein.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.