Putous-tähdet Roope Salminen ja Heikki Ranta ovat asuneet kimpassa – tutustuivat silloin, kun tilillä oli rahaa ainoastaan neljä euroa

Roope Salminen ja Heikki Ranta ystävystyivät silloin, kun heidän tilillä oli neljä euroa ja näyttelijän ura oli pelkkä haave.

Putousta tähdittävä Heikki Ranta joutui viime lauantain livelähetyksessä kiperän paikan eteen, kun hänet valittiin tulikokeessa räppäämään Roope Salmisen kanssa, joka on harrastanut freestyleräppiä yli kymmenen vuotta.

– Heikki pärjäsi siinä hämmentävän hyvin. Olen varma, että hän on ollut entisessä elämässään räppäri, Salminen kertoo.

– Roope näytti minulle siinä tilanteessa, kuinka hyvä ystävä hän on minulle, Ranta toteaa.

Ranta ja Salminen eivät ole aiemmin puhuneet medialle ystävyydestään.

– Ollemme tunteneet jo pitkään, mutta tänne (Putoukseen) Heikki on päässyt ihan koekuvausten kautta, Salminen vitsailee.

Tilillä 4 euroa

Kaksikko tutustui toisiinsa, kun molemmat olivat pyrkimässä Kellariteatteriin. Ranta oli juuri muuttanut pohjoisesta pääkaupunkiseudulle näyttelijähaaveidensa perässä. Hän oli pyrkinyt Teatterikorkeakouluun, muttei ollut päässyt sisälle. Myös Salmisella oli sama haave - olla näyttelijä. 

– Olin tuolloin improkoomikko, joka teki baarikeikkoja. Olisikohan tililläni ollut tuolloin 4, 08 euroa, Salminen muistelee. 

– Olen asunutkin Roopen luona, kun kotiini tuli putkiremppa ja hän kutsui minut kotiinsa asumaan, Ranta huikkaa väliin. 

Vuosia sitten kaksikko oli näytelmässä, jossa katsojia oli kaikkinensa 200. Nykyisin heitä katsoo lauantai-iltaisin miljoonayleisö. 

– Vaikka lavat ovat hieman muuttuneet, niin se meininki ja keskinäinen rakkaus ei ole muuttunut, Salminen kertoo. 

Putous MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa lauantaisin kello 19.30.

Lue myös:

    Uusimmat