Putoukseen palaava Heikki Ranta isyydestä: "On parasta herätä aamuisin pienen ihmisen hymyyn"

11:33
Putouksessa mukana oleva Heikki Ranta: "On parasta herätä aamuisin pienen ihmisen hymyyn"

Näyttelijä Heikki Ranta nähtiin viime keväänä ensimmäistä kertaa lauantai-iltojen suosikkiohjelma Putouksessa. Nyt, keväällä 2021 hän pukee sinisen paidan toistamiseen päälle. 

Putouksen 13. kaudella on mukana viime keväästä tuttuja näyttelijöitä, mutta myös yllätysnimiä. Näyttelijä Heikki Ranta kertoo, että piirit alalla ovat kuitenkin suhteellisen pienet, joten hän tietää jokaisen mukana olevan. 

–  Osan kanssa olen ollut samaan aikaan Teakissa. Minulla on erittäin positiiviset vibat tästä porukasta ja tulevasta kaudesta, Ranta kertoo MTV Uutisille. 

Viime keväänä Putouksen päätyttyä vastassa oli pieni sokki, kun korona järisytti normeja. Rannalla oli tarkoituksena aloittaa teatteriproduktion harjoitukset ja hän oli asennoitunut siihen, että töitä painetaan täysillä pitkälle kesään. Kaikki kuitenkin muuttui ja produktio jouduttiin keskeyttämään. Muutamaa kuvauskeikkaa lukuun ottamatta hän vietti aikaa pääasiassa kotona.

– Silloin puolisollani oli loppuraskaus meneillään. Vetäydyttiin kotiin ja hamstrattiin ruokaa ja katsottiin elokuvia ja rauhoituttiin. Yllättävän nopeaa tämä aika kuitenkin meni. Nyt on entistä ihanampaa palata takaisin töihin! Ranta ilakoi. 

Talous kuntoon

Ranta ei empinyt hetkeäkään, kun häntä kysyttiin mukaan Putoukseen.  

–  Vilpittömästi tämä on ollut yksi parhaimmista työyhteisöistäni, joissa olen ollut mukana. Meillä on ollut niin hedelmällinen meininki ja mukavaa tässä yhteisössä, joten en nähnyt mitään syytä olla lähtemättä. 

Teatterikoulusta valmistunut Ranta piti tauon koronakevään aikana myös luovasta työstään ja lopetti hetkeksi kokonaan sen kaltaisen ajattelun. 

–  Mietin kauppislaisesti, hän naurahtaa. 

–  Ostettiin asunto ja laitettiin kaikki talousasiat kuntoon. Oli virkistävää. Nyt voi ottaa taas sen luovan Heikin esille ja alkaa touhuamaan, hän jatkaa. 

Isyys opetti

Rannan viime vuoden sketsihahmo Marajorma tippui sketsihahmokisan alkutaipaleella pois kisasta. Penkkiurheilijana ansioitunut sketsihahmo hurmasi suomalaiset televisionkatsojat räikeillä vitseillään. Ohjelman jälkeen Ranta on saanut muutamia keikkapyyntöjä ja viestejä hahmoonsa liittyen. 

– Hän on minulle rakas hahmo. En edelleenkään tekisi toisenlaista, syventäisin sitä vain hieman. Sitten kun olen samanikäinen kuin Marajorma, niin ehkä minä kaivan sen kaapista jälleen ja esiinnyn jossain eläkeläisjuhlissa. Nyt elämässäni on ollut vähän tärkeämpiä juttuja ja olen keskittynyt niihin, Ranta virnistää viitateen perheenlisäykseen. 

Ranta sai esikoislapsen puolisonsa kanssa heinäkuun lopussa. Isyys on laittanut asioita perspektiiviin ja Ranta myöntää oppineensa paljon myös itsestään. Vaikka hän haluaa antaa kaikkensa isänä lapselleen, niin työt hiipivät silti huomaamatta ajatuksiin. 

– Minulla pyörii päässäni koko ajan ideoita tulevasta hahmosta ja niitä ideoita on vaikea sammuttaa. Yrität olla läsnä vauvalle, mutta ne tulee mieleen suihkussa, vaunulenkillä... Nyt olen saanut hieman niitä ajatuksia hiljennettyä, Ranta naurahtaa. 

– On parasta herätä aamuisin pienen ihmisen hymyyn, Ranta kertoo onnellisena. 

Miten Heikki Ranta puhuu isyydestään ja mitä asioita hän on oppinut itsestään isyyden myötä? Katso videolta!

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja