Putositko kärryiltä alueittain vaihtelevia koronarajoituksia seuratessa? Katso tästä, millä ohjeilla pärjäät missä tahansa osassa Suomea

3:13
Videolta näet myös alueellisen kartan epidemian eri vaiheista.

Koronarajoitukset vaihtelevat alueittain ja tiheästi. Tämä voi aiheuttaa epäselvyyttä, jota on maskikohun kanssa syntynyt jo riittämiin. MTV Uutiset teki koosteen siitä, millä peruskoronaohjeilla jokainen pärjää tällä hetkellä missä tahansa päin Suomea.

– THL:n kasvomaskisuositus on tällä hetkellä voimassa koko maassa. Maskia suositellaan käytettäväksi aina, kun riittävää turvaväliä ei ole mahdollista pitää, eikä lähikontakteja voi välttää. Tällaisia paikkoja ovat esimerkiksi joukkoliikenne, kaupat ja yleisötilaisuudet, kertoo toimittaja Annika Nuotto MTV Uutiset Livessä.

Jos epäilee koronavirustartuntaa tai on siihen sopivia oireita, on hakeuduttava testiin.

Oireiden ilmaantuessa voi tehdä ensin oirearvion netissä Omaolo-palvelussa tai soittaa terveyskeskukseen. Näistä palveluista annetaan toimintaohjeet ja ohjataan tarvittaessa testiin.

– Tarpeetonta kokoontumista suositellaan vältettävän, oireisena ei suositella liikuttavan kodin ulkopuolella, kuin vain välttämättömissä tapauksissa. Lisäksi käsiä kannattaa pestä tiuhaan ja turvaväli säilyttää muihin. Turvavälin riittävä etäisyys on yhdestä kahteen metriin, Nuotto muistuttaa.

MTV Uutiset Liven TV-lähetys nähdään MTV3 -kanavalla arkisin kello 14.30. Puolen tunnin uutispaketissa on päivän kiinnostavimpia uutisaiheita.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja