Tiedätkö, mitkä koronasuositukset ja -rajoitukset ovat voimassa omassa kotikunnassasi? Katso alueelliset ohjeet tästä

3:13
Videolta näet myös alueellisen kartan epidemian eri vaiheista.

Koronatilanne on huonontunut osassa Suomea nopeasti. Sairaanhoitopiirit, kuntayhtymät, kaupungit ja kunnat ovat ottaneet käyttöön rajoituksia ja suosituksia sitä mukaan, kun epidemia on levinnyt omalla alueella. Tästä jutusta löydät tietoa oman alueesi rajoituksista. 

Suomessa raportoitiin eilen 296 uutta koronavirustartuntaa. Eniten uusia tartuntoja todettiin Vaasassa, 93, toiseksi eniten Helsingissä, 73, ja kolmanneksi eniten Espoossa, 21.

Tilanne on heikentynyt kuudella alueella. Koronan kiihtymisvaiheessa ovat nyt Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri sekä Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Varsinais-Suomen ja Etelä-Pohjanmaan alueet. Vaasan sairaanhoitopiiri on raportoinut olevansa jo koronan leviämisvaiheessa.

Sosiaali- ja terveysministeriön strategiajohtajan Liisa-Maria Voipio-Pulkin mukaan Suomi saatetaan sulkea jälleen, jos epidemiatilanne etenee hallitsemattomasti.

– (Näin käy) jos leviämisvaiheeseen eteneviä sairaanhoitopiirejä tulee lisää, eikä sitä pystytä pysäyttämään. Nyt on vasta yksi sairaanhoitopiiri leviämisvaiheessa, eli ihan vielä en näe tällaista tilannetta, hän totesi tiedotustilaisuudessa eilen.

Noudata oman alueesi suosituksia

Mistä sitten tietää, miten omalla alueella tulisi toimia?

Tähän asti ohjeistuksia on joutunut etsimään sekä alueen omilta että THL:n sivuilta. 

Edelleen tiedon etsintä vaatii aikaa ja useita klikkauksia, mutta helpotusta hakuun tuo se, että sairaanhoitopiirit ovat koonneet nettisivuilleen tietoa paitsi oman alueensa myös alueensa kuntien tilanteesta.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueista esimerkiksi Helsingin kaupungin sivuilla kerrotaan, että ravintoloiden tiukennetut aikataulut tulevat voimaan sunnuntaina. Uusien ohjeiden mukaan ravintolat voivat olla auki kello 04–23 ja anniskelu on sallittu kello 09–22.

Hangossa puolestaan kaupunki suosittelee koronan perusohjeiden lisäksi lähinnä sitä, että kasvomaskeja käytetään julkisissa sisätiloissa ja yleisötilaisuuksissa, joissa lähikontakteja ei voida välttää. 

Tässä linkit sairaanhoitopiirien sivuille

Tässä ovat sairaanhoitopiirien koronasivujen linkit, joista saa tarkempaa tietoa kunkin alueen suosituksista ja rajoituksista. Osasta sairaanhoitopiireistä kuntakohtaiset ohjeet puuttuvat tai ne päivittyvät. 

Aluekohtaisista ohjeistuksista kertoi ensimmäisenä Yle.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja