Putin vieraili Saimi Hoyerin hotellissa: "Tästä ei saa hirveästi puhua"

Putin vieraili Saimi Hoyerin hotellissa: ”Tästä ei hirveästi saa puhua” 7:11

Koko maailman katseet kääntyvät tänään Helsinkiin, kun Donald Trump ja Vladimir Putin tapaavat toisensa. Yrittäjä Saimi Hoyer tietää, millaisia toimia Venäjän presidentin vierailu vaatii.

Mittavan uran mallina tehnyt Saimi Hoyer pyörittää nykyään hotellia Punkaharjun idyllisissä maisemissa. Kesällä 2016 avattu hotelli on toiminut myös kansainvälisen politiikan näyttämönä, sillä kesällä 2017 siellä tapasivat tasavallan presidentti Sauli Niinistö sekä Venäjän presidentti Vladimir Putin.

Hoyer vieraili tänään maanantaina 16. heinäkuuta Huomenta Suomen suorassa lähetyksessä, jossa hän kertoi Putinin vierailusta. 

– Tästä ei hirveästi saa puhua. Siitä on suurin piirtein vuosi, kun näin tapahtui, ja se oli todella iso asia Savonlinnalle, Punkaharjulle ja koko Saimaan alueelle, että tällaista tapahtuu. Olen edelleen kiitollinen ja iloinen siitä, että meidän paikkamme valikoitui kohtaamispaikaksi, Hoyer iloitsee haastattelussa.

Hoyer kertoo, että Putinin vierailulla oli merkittävä vaikutus hänen uraansa. Yrittäjän näkökulmasta politiikan jättiläisen visiitti oli opettavainen kokemus.

– Turvatoimet olivat erittäin mittavat. Se ei ollut ihan yhden päivän juttu, eikä ihan yhden viikonkaan, vaan aika pitkä prosessi. Mielenkiintoinen sinänsä, Hoyer toteaa.

Katso Hoyerin haastattelu kokonaan videolta artikkelin yläosasta! 

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat