Mainos

Putin sukelsi maailman syvimmän järven pohjaan

Venäjän pääministeri Vladimir Putin voi lisätä jälleen yhden uroteon pitkälle listalleen, kun hän sukelsi maailman syvimmän järven pohjaan.

Aivan omin avuin Putin ei Baikaljärven pohjaan päätynyt, vaan matkasi sinne piensukellusveneen kyydissä. Venäjän valtiollinen televisiokanava näytti kuvaa, kun Putin puki ylleen sinisen suojapuvun ja kiipesi sitten Mir-1 -sukellusalukseen.

- Sukellus sujuu täydellisesti. Näkyvyys on täydellinen valojen avulla, kuvaili pääministeri matkaansa 1400 metrin syvyyteen. Uutistoimisto Interfaxin mukaan Putin puhui venäläistoimittajilla tilaisuutta varten tehdyn radioyhteyden avulla.

Sukelluksen tarkoituksena oli tutkia järven kaasuvarantoja. Baikalin veden sameus yllätti kuitenkin Putinin.

- Vesi on tietenkin puhdasta ekologiselta näkökannalta, mutta se on oikea planktonkeitos. Niin minä sitä ainakin nimittäisin, Putin totesi.

Baikaljärvi sijaitsee Itä-Siperian eteläosassa lähellä Mongolian rajaa. Järven syvin kohta on 1 637 metriä, mikä tekee siitä maailman syvimmän järven. Se on myös tilavuudeltaan suurin makean veden järvi.

56-vuotias Putin on tunnettu huippukunnostaan. Viime vuosien aikana hän on myös tehnyt erilaisia mediatempauksia, kuten siperiantiikerin ampuminen nukutusnuolella viime vuonna. Eilen hän kiinnitti seurantalaitteen maitovalaaseen.

(MTV3 - AFP)

NÄIN ALKOI PUTININ SUKELLUS MAAILMAN SYVIMPÄÄN JÄRVEEN

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.