Putin sai lääkäriltä yllättävän diagnoosin

Venäjän presidentti Vladimir Putin sai terveydestään ja ajatuksenjuoksustaan ylistävän diagnoosin. Putin intoutui antamaan myös ohjeita pitkään ikään. Asiasta kirjoitti yhdysvaltalainen Newsweek-lehti.

Tsuhotskin alueen pääkaupungissa Anadyrissa vieraillulla ollut presidentti Vladimir Putin sai aluesairaalan osastopäällikkö Denis Klossilta kehuja terveydentilastaan.

Presidentin terveydentila oli viime vuonna useampaan otteeseen spekuloinnin kohteena. Esimerkiksi lokakuussa 2023 Telegramissa lähti leviämään huhu, että Putin olisi saanut sydänkohtauksen. Väitteille ei lopulta löytynyt todisteita mutta siitä kirjoitettiin ympäri maailmaa.

Kloss arvioi Putinin terveydentilan olevan "erinomainen". 

– Hyväntuulinen ääni, iloinen askel. Miten hän ilmentää ajatuksiaan: ne ovat helppotajuisia, ne ovat ymmärrettäviä. Ei ole toisia poliittisia johtajia merten takana, jotka pääsisivät edes lähelle, Venäjän valtiollinen media Ria Novosti kertoo lääkärin kehuneen. 

Lääkäri neuvoi Putinia lepäämään enemmän, koska levolla on merkittävä vaikutus pitkäikäisyydelle. 

Putin kertoi kaupunkilaisille omistavansa kaksi tuntia päivässä liikunnalle. 

Vähintään kaksi tuntia, joskus enemmän, koska on kuntosali ja uima-allas. Kaikki tämä yhdessä ja suihku, kaksi ja puoli tuntia, Putin sanoi. 

Lopuksi Putin antoi vielä oman vinkkinsä pitkään elämään:

Pitää rakastaa työtään. Minä rakastan sitä. 

Putin on parhaillaan vaalikiertueella. Hän pyrkii viidennelle kaudelle Venäjän presidenttinä. Voitto takaisi hänelle mahdollisuuden jatkaa Venäjän presidenttinä vuoteen 2036. 

Putin söi sodassa kuolleiden perheiden kanssa – yksityiskohta istumajärjestyksessä herättää huomion 0:55
Putin söi sodassa läheisensä menettäneiden kanssa – yksityiskohta istumajärjestyksessä herättää huomion.

Lue myös:

    Uusimmat