Putin ja Vanhanen: Kauppa on taas nousussa

Venäjän pääministeri Vladimir Putin on tyytyväinen Suomen ja Venäjän välisen kaupan piristymiseen. Hän muistutti Lappeenrannassa, että vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana kasvua oli 30 prosenttia. Putin tähdensi myös, että Venäjä on yhä Suomen suurin kauppakumppani.

Putinin isäntä, pääministeri Matti Vanhanen (kesk.) uskoo vahvasti, että kaupan alaspäin osoittaneet käyrät on nyt saatu nousuun. Vanhanen odottaa, että hänen ja Putinin välillä viriää mielenkiintoisia keskusteluja aiheesta.

Putinin vierailun aikana aiotaan julkistaa useita bisnesalan sopimuksia.

Pääministerit kehuivat myös Saimaan kanavasopimuksen merkitystä kummallekin maalle. Pääministeri Putinin mukaan vuokrasopimus on tärkeä taloudellisesti, mutta myös valtioiden suhteiden kannalta.

- Se on osoitus maidemme suhteiden erityisestä laadusta ja luottamuksesta.

Pääministerit osallistuivat Lappeenrannassa päättyvään EU-Venäjä-innovaatiofoorumiin. Putin ja Vanhanen ehtivät ennen virallisia keskusteluja katsastaa uuden Allegro-junan, joka alkaa liikennöidä Helsingin ja Pietarin välillä tämän vuoden lopussa. Pääministeri Putin matkustaa takaisin kotimaahansa tänä iltana.

(MTV3 - STT)

Katso Juha Muurisen raportti Lappeenrannasta

Lue myös:

    Uusimmat