Mainos

Puoluesihteerit eivät rajoittaisi vaaligallupien julkaisua

Presidenttiehdokaspuolueiden kokoomuksen ja vihreiden puoluesihteerit eivät rajoittaisi gallupien julkaisemista ennen vaaleja.

Huomenta Suomen Torstaikabinetissa vierailleet puoluesihteerit sanovat, että mielipidetiedustelut vaikuttavat jonkin verran ihmisten äänestyskäyttäytymiseen, mutta kansalaiset äänestävät kuitenkin pääsääntöisesti omaa ehdokastaan.

Puoluesihteerit eivät rajoittaisi mielipidemittausten julkaisemista ennen vaaleja, vaikka puolueissa asiasta on ristivetoa.

- Gallupit ehkä ohjaavat jonkin verran, mutta kyllä ne myös aika hyvin paikkansa ovat pitäneet vaaleissa, toteaa vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi.

- Varsinkin presidentinvaaleissa, joka on henkilövaali, voi tulla gallupeihin suuria muutoksia. Gallupithan eivät kerro presidentinvaalin lopputulosta.

Kokoomuksen Taru Tujunen painottaa tarkkuutta gallupien uutisoinnissa.

- [Gallupien] uutisoinnissa pitää olla tietysti tarkka ja että aidosti kerrotaan se, mistä kyseinen gallup kertoo. Kyseessä ei ole vaalitulos vaan sen hetken mittaustilanne.

Sopu vaalipiireistä saadaan pian?

Puoluesihteerit uskovat sovun vaalipiirijaosta syntyvän kevään aikana.

Kuuden puolueen puoluesihteerit eivät syksyllä päässeet sopuun vaalipiirijärjestelmän uudistamisesta. Ratkaisu siirtyi eduskuntapuolueiden puheenjohtajille.

Kokoomuksen puoluesihteeri Taru Tujusen mielestä vaalipiirien muuttaminen on välttämätöntä.

Meidän vaalijärjestelmässä pää on tullut vetävän käteen. Maan sisäisen muuttoliikkeen takia olemme joutuneet sellaiseen pisteeseen, että eri puolilla maata annetut äänet ovat eriarvoisia - niillä ei tavallaan saa saman verran.

Vihreiden puoluesihteeri Panu Laturi uskoo sovun syntymiseen ja vaalipiirien muutoksiin.

- Kyllä minä uskon, että ratkaisu löytyy koska vaaleja ei voida enää käydä niin, että jokainen ääni on niin eriarvoinen kuin tällä hetkellä on esimerkiksi Etelä-Savon ja Uudenmaan välillä. Jotain on tehtävä ja tämän tunnustaa kyllä kaikki.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.