Mainos

Puolassa jo toinen ministeriero

Puolan lehdistö on arvostellut muun muassa tänään tehtävästään eronnutta sisäministeriä Ludwik Dornia hänen tavastaan johtaa maan poliisilaitosta.

Puolan sisäministeri Ludwik Dorn erosi tänään. Jo kaksi hallituksen keskeistä ministeriä on eronnut tällä viikolla, mikä on johtanut arvailuihin isosta hallitusremontista. Pääministeri Jaroslaw Kaczynski antoi kuitenkin ymmärtää, ettei suuria muutoksia ole tulossa.

Pääministeri Kaczynski kertoi ilmoittavansa huomenna, kuka on tulossa Dornin paikalle. Puolan lehdistö on arvostellut Dornia, pääministerin pitkäaikaista liittolaista, etenkin tämän tyylistä johtaa poliisilaitosta.

Puolalaisten sanomalehtien mukaan sisäministeriön korkeat virkamiehet ovat käyttäneet poliisia henkilökohtaisten asioidensa hoitamiseen, mm. hampurilaisten noutamiseen.

Dorn ilmoitti kuitenkin pääministerin pyytäneen häntä jatkamaan varapääministerinä, vaikka hän eroaakin sisäministerin paikalta.

Jo alkuviikosta hallituksesta erosi puolustusministeri Radoslaw Sikorski. Hänen kerrottiin ajautuneen ristiriitaan pääministerin ja tämän kaksoisveljen, presidentti Lech Kaczynskin kanssa. Uudeksi puolustusministeriksi nostettiin presidentille uskollinen Aleksander Szczyglo.

Vaikka hallituksen sisällä ei ole suuria linjaerimielisyyksiä, ovat Puolan lehdet arvailleet, että kolmen puolueen hallitukseen olisi tulossa uusia puolueita. Puolalainen lehti Dziennik arveli, että uudeksi sisäministeriksi tulisi oppositiopoliitikko Jan Rokita.

Pääministeri Kaczynski torjui selkeästi tällaiset arvailut.

- Jan Rokitaa ei ole pyydetty, pääministeri sanoi.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.