Mainos

Puolalle huipputuet EU-jäsenyyden myötä

Puolasta tulee EU:n suurin avunsaaja yhdessä Espanjan kanssa. Puola saa seuraavien kolmen vuoden aikana alue- ja rakennetukea 11.4 miljardia euroa.

Muut yhdeksän EU:hun vappuna liittyvää maata saavat yhdessä saman verran. Suomelle laajentuminen tietää sitä, että joudumme maksamaan entisä enemmän EU-kassaan.

Rahaa uppoaa uskomattomia määriä esimerkiksi Puolan teiden kunnostamiseen. Kun rahaa ei ole riittänyt teiden ylläpitoon, ne ovat paikoin todella onnettomassa kunnossa, eivätkä vastaa lainkaan tämänpäivän vaatimuksia.

Puola kuuluu köyhimpien maiden joukkoon laajentuneessa EU:ssa. Ympäri maata bruttokansantuote on enintään kolme neljäsosaa EU:n keskiarvosta. Näille kaikkein köyhimmille alueille suunnataan suurin osa EU:n alue- ja rakennetuista.

Lappi ja Itä-Suomi nauttivat nykyisin näistä parhaista tuista. Mutta köyhempien jäsenten liittyessä EU:hun, tuet näillä alueilla uhkaavat vähetä.

EU:n laajentumisesta seuraa, että Suomen maksut EU:n kassaan kasvavat. Miten paljon osallistumme vaikkapa Puolan teiden rakentamiseen, ratkeaa ensi vuonna alkavissa budjettineuvotteluissa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 22.10.2003).

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.