Punoitus piiloon

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden lähettämiin kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia kertoo muun muassa, miten peitetään punoittava iho, ja mitkä hoitotuotteet sopivat sekaiholle.

Kiinnostaako sinua tietää, miten kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riialle !

Iho-ongelmia

Moikka! Olen 14-vuotias tyttö ja olen huolehtinut ihostani ja meikannut noin yhden vuoden. Nykyään ihoni rasvoittuu otsalta ja nenästä päivän mittaan, ja tälle alueelle syntyy usein näppyjä. Toivoisin saavani vastauksia näihin kysymyksiin: rasvoittaako kasvovoiteen ja myös meikkivoiteen käyttö ihoani entistä enemmän? (En ole käyttänyt meikkivoidetta, vain mineraalipuuteria.) Ja olisiko vinkkejä, joilla saisi pidettyä kiillon iholta poissa koko päivän?

Asiantuntija vastaa:

Heippa! Ikääsi kuuluvat pienet näpyt ja ne johtuvat muun muassa hormonaalisista muutoksista. Myös esimerkiksi hikoilu ja otsatukka voivat rasvoittaa otsan ihoa ja saavat siihen aikaan pientä näppylää.

Kosteusvoide ja meikkivoide suojaavat ihoa. Jos käyttämäsi tuotteet ovat ihotyypillesi oikeita, ne eivät ole syy ongelmaasi. Muistahan puhdistaa ihosi huolellisesti aamuin illoin?

Testaa Nivea Young -sarjan Control Shine! Gel Cream -geelivoidetta kosteusvoiteeksi. Tämä mattapintainen voide pitää ihosi kiillon kurissa ja kosteuttaa sitä silti tehokkaasti. Tuote sopii erinomaisesti meikinalusvoiteeksikin.

Puhdista iho Young Deep Cleanser! Wash Scrub -puhdistusgeelillä. Tuote puhdistaa ihohuokoset syvältä ja iho tuntuu ihanan raikkaalta. Testaa!

Punaisen ihon peitoksi

Haluaisin tietää millä meikkivoiteella saisin peitettyä punaisen ihon? Olen koittanut etsiä vastauksia, mutta täällä sivulla oli vain siitä, kuinka iho punoittaa, koska se on kuiva, mutta minulla on nenän pää ja poskenpäät aina punaiset ja minulla on hyvä iho. Olisi todella hyvä jos tähän vastattaisiin!

Asiantuntija vastaa:

Nivean Extreme Resist 24h -meikkivoide peittää punoituksen erinomaisesti ja meikki pysyy todella hyvin. Extreme Resist -meikkivoide sopii kaikille ihotyypeille ja se tarvitsee vain aavistuksen puuteria päälle meikin kiinnitykseen.

Ruskeasilmäisen värisävyt

Hei! Minkä sävyiset luomivärit sopii nuorelle ruskeasilmäiselle tytölle?

Asiantuntija vastaa:

Ruskeita silmiä korostaa upeasti erilaiset kullan ja kuparin vivahteet, oliivin vihreä, luumu ja roosa. Panosta vaaleahkoon silmämeikkiin ja valitse silmämeikkiin heleitä sävyjä. Ruskeat silmäsi nousevat näin hienosti esille ja meikin tyyli on nuorekas ja muodikas.

Tuotteita sekaiholle

Hei, olen 15-vuotias tyttö. Haluaisin tietää, miten voisin pitää ihostani parempaa huolta. En ole varma, mitkä ihon hoitotuotteet sopisivat juuri minulle. Minusta tuntuu että minulla olisi sekaiho, koska ihoni ei ole hirveän rasvainen, mutta kuivahtaa joskus. Lisäksi minulla on jonkun verran finnejä, jotka haluaisin pois. Olen alkanut miettiä, että sopivatko nykyiset ihonhoitotuotteet minulle lainkaan. Sopisiko minulle Nivean nuorten sarjan sekaiholle tarkoitetut tuotteet?

Asiantuntija vastaa:

Voit valita tuotteita sekä Nivea Young -sarjasta että normaalille –ja sekaiholle tarkoitetusta tuotelinjasta. Koska kerrot ihosi olevan toisinaan myös kuiva, sinun kannattaa valita tuotteita, jotka myös kosteuttavat pintakuivaa sekaihoasi.

Testaa kosteusvoiteeksi Young-sarjan Control Shine! Gel Cream -mattapintaista voidetta. Puhdistustuotteiksi suosittelen sinulle Refreshing Cleansing Milk -puhdistusemulsiota ja Refreshing Toner -kasvovettä.

Finneihin erinomainen apu on paikallishoitotuote Young Bye Bye Spot! SOS Stick. Levitä antibakteerista puikkoa paikallisesti näppylän päälle, pika-avuksi hoitamaan finni pois. Tuote kuivattaa finnin ja ennaltaehkäisee uuden tuloa. Loistotuote – kannattaa kokeilla!

Sävyjen metsästystä

Hei! Minulla on tummat hiukset ja vaalea, enemmän punaiseen kuin keltaiseen taittuva ihon sävy. Osaisitko sanoa, minkälaiset sävyt sopisivat minulle meikkiin?

Asiantuntija vastaa:

Testaa silmämeikkiin upeaa Creative Eyes Pure Diamond -luomiväri trioa 480 Prismatic Purples. Nämä violetin sävyt sopivat tummiin kutreihisi sekä kylmän sävyiseen ihon väriisi. Voit taikoa tämän paletin sävyillä itsellesi joko vaalean silmämeikin päiväkäyttöön tai dramaattisen smoky eyes -silmämeikin iltaan.

Meikkipohjan levitystapa

Hei, mikä olisi paras tapa levittää meikkivoide? Ensinnäkin, käytänkö sivellintä, sormia vai sientä? Ja toisekseen, mistä kohti kasvoja on hyvä aloittaa voiteen levittäminen?

Asiantuntija vastaa:

Voit levittää meikkivoiteen millä tahansa tekniikalla, sellaisella jonka itse parhaiten taidat. Toki myös meikkivoiteen laatu vaikuttaa siihen, millä välineellä meikkipohjasta tulee paras. Käsien lämpö lämmittää meikkivoiteen niin, että se sulautuu ihoon kuin toinen iho. Siveltimellä meikistä saa tehtyä hyvin ohuen ja luonnollisen. Sienellä meikin levittäminen on taas helppoa ja nopeaa. Jaa kasvot kolmeen osaan. Levitä ensin toinen poski, sitten toinen poski ja lopuksi kasvojen keskikohta ja otsa. Näin meikkivoide menee tasaisesti joka kohtaa kasvoille ja pohjasta tulee siisti ja huolitellun näköinen.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja