Punertava jauheliha-kasvispata ja keskiviikon piristys 31.10.2001

Toim. Kati Nappa

Punertava jauheliha-kasvispata

400 g jauhelihaa tilkka öljyä
½ -1 purjo
2-3 valkosipulin kynttä
2 porkkanaa
1 tlk tomaattimursketta
n. 2 dl vettä + ½ lihaliemikuutio tai 1 rkl fondia
½ kyssäkaali tai 1 kesäkurpitsa (2-3 perunaa)
½ -1 pss pakastepapuja
suolaa, mustapippuria
basilikaa, persiljaa
(10-15 mustaa oliivia)
1. Huuhdo tai kuori kasvikset. Leikkaa porkkanat, purjo ja kyssäkaali viipaleiksi, perunat ja kesäkurpitsa lohkoiksi.
2. Ruskista jauheliha kevyesti nokareina paistokasarissa tai vokissa.
3. Lisää purjo-, valkosipuli-, porkkana- ja kyssäkaaliviipaleet. Kuullota hetken aikaa.
4. Kaada joukkoon tomaattimurske ja vesi ja fondi.
5. Lisää myös perunakuutiot ja kesäkurpitsalohkot, jos käytät niitä.
6. Hauduta n. 15 minuuttia. Lisää pakastepavut kypsymisen puolessa välissä.
7. Mausta ja lisää lopuksi oliivit ja persiljahakkelus.
8. Tarjoa pata hyvän leivän tai riisin kera.

Keskiviikon piristys

jäätelöä

pinnalle:

1 ½ omenaa/ruokailija
sitruuna- tai appelsiinimehua
ripaus sokeria
(mysliä tai mantelilastuja)

1. Raasta omenat karkeaksi raasteeksi.
2. Kaada ne laakeaan kasariin ja purista päälle mehua sitruunasta tai appelsiinista. Ripsauta sekaan pikkuisen sokeria.
3. Kuumenna raaste ja jaa se jäätelöpallojen päälle annosmaljoihin.
4. Ripottele päälle vähän mysliä tai mantelilastuja. Tarjoa heti.

Lue myös:

    Uusimmat