Mainos

Punainen Risti vetosi Karibian tulvauhrien auttamiseksi

YK:n edustajan mukaan noin 1 500 ihmistä on kuollut tai kateissa Haitissa. Dominikaanisessa tasavallassa tulvat ovat vaatineet noin 350 ihmisen hengen.

Kansainvälinen Punainen Risti on vedeonnut avun saamiseksi Haitin ja Dominikaanisen tasavallan tulvien uhreille.

Punainen Risti pyrkii kokoamaan 733 000 dollaria (vajaat 600 000 euroa) lisää tuhansien tulvien koettelemien ihmisten auttamiseksi.

- Ruokaa, juomavettä ja muita perusaputarvikkeita on saatava kiireisesti, kertoi Nelson Castano Punaisten Ristien ja Punaisten Puolikuiden kansainvälisestä liitosta. Hänen mukaansa tilanteen tekee vaikeaksi se, että monille tulva-alueille on erittäin vaikea päästä.

Punaisen Ristin uusi hätäapupyyntö tulee järjestön katastrofirahastosta jo antaman avun lisäksi. Tulvan uhrien määrästä ei ole vielä varmoja tietoja, mutta uhreja arvioidaan olevan yli 2 000.

YK:n edustajan mukaan noin 1 500 ihmistä on kuollut tai kateissa Haitin tulvien jäljiltä. Toisten tietojen mukaan Haitissa olisi kuollut jo 1 800 ihmistä.

Dominikaanisessa tasavallassa tulvat ovat vaatineet noin 350 ihmisen hengen. Valtaosa heistä on Jimanista Haitin rajalta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.