Mainos

Punainen Risti: Pohjoiskorealaiset syövät ruohoa

Pohjois-Korean ruokapula on Punaisen Ristin edustajan mukaan pahentunut siinä määrin, että ihmiset syövät ruohoa, juuria ja puun kuorta.

Kansainvälisen avustusjärjestön valtuuskuntaan kuuluneen Yasuo Tanakan mukaan ihmiset eivät kuole nälkään, mutta kärsivät laajalti aliravitsemuksesta.

Tanaka kertoi Pohjois-korean tilanteesta Genevessä, jossa Punainen Risti ilmoitti lähettävänsä maahan noin 1,7 tonnia lähinnä perunoista koostuvaa ruoka-apua.

WFP kaksinkertaisti hätäapunsa

YK:n alainen Maailman elintarvikeohjelma WFP ilmoitti tänään kaksinkertaistavansa elintarvikehätäapunsa Pohjois-Korealle. Kaikkiaan apua toimitetaan nyt 200 000 tonnia.

WFP:n toimitusjohtajan Catherine Bertinin mukaan lisäapu on tarkoitettu alle 6-vuotiaiden lasten ja sairaalapotilaiden avustamiseksi. Hän tähdensi, että ilman apua Pohjois-Korea kärsii "laajasta aliravitsemuksesta, joka voi johtaa jopa kuolemaan".

Bertini vetosi samalla kansainväliseen yhteisöön, jotta se tukisi avustusponnisteluja. Hänen arvionsa mukaan elintarvikeapua tarvitaan 1,3 miljoonaa tonnia.

Pohjois-Korean viranomaiset ovat kertoneet, että elintarvikkeet loppuvat maasta huhti-toukokuuhun mennessä. Samalla he pyysivät, että määrärahoilla ostettaisiin maissia, joka on halvempaa kuin riisi.

Bertinin mukaan suurin osa kansasta saa päivittäin vain sata grammaa riisiä tai maissia, joita täydennetään lehdillä ja ruoholla. Maan pohjoisosassa nälkäiset ihmiset syövät myös kaarnaa. Lastenkodeissa ja -tarhoissa on paljon aliravittuja lapsia.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.