Mainos

Puhelinyhtiöstä myytiin salaa asiakastietoja

Britanniassa on noussut kohu T-Mobile -puhelinyhtiön henkilökunnan vuodettua tuhansien asiakkaiden tietoja kolmannen osapuolen välittäjien käyttöön. Yhtiö vahvistaa tapauksen.

Yhtiö on kertonut asiasta tietovaltuutetulle. Tietovaltuutettu on nyt valmistelemassa syytteitä teosta vastuullisia tahoja vastaan, kertoo yleisradioyhtiö BBC verkkosivuillaan.

Tietoturva-asioista vastaava Christopher Graham sanoo, että välittäjät olivat myyneet asiakastietoja toisille puhelinyhtiöille, jotka sitten ottivat yhteyttä siinä vaiheessa kun asiakkaiden sopimukset olivat raukeamassa.

T-Mobile

T-Mobilen tiedottajan mukaan asiakastietoja oli myyty salaa.

Grahamin mukaan tietovuoto on suurin lajissaan. Hänen mukaansa juttu osoittaa, että tarvitaan vankeusrangaistuksia estämään ihmisiä myymästä toisten henkilökohtaisia tietoja kolmansille osapuolille.

Britannian oikeusministeri Michael Wills kertoo BBC:lle, että jutussa on vahvat perusteet vankeusrangaistuksille - ehkäisemään laittomien tietojen kaupustelua tulevaisuudessa.

Graham kertoo, että tutkijat ovat työskennelleet T-Mobile -yhtiön kanssa siitä lähtien kun yhtiö ilmoitti epäilevänsä asiakastietojensa laitonta kauppaa. Henkilökuntaa on jo haastateltu asian johdosta.

-Ihmiset ovat ihmetelleet miksi ja kuinka tuntematon taho on osannut ottaa heihin yhteyttä juuri kun heidän voimassaoleva puhelinsopimus on ollut vanhentumassa, Graham kertoo.

Välittäjät saavat tietoja kahdella keinolla: Maksamalla tietoon käsiksi pääseville henkilöille tietojen välittämisestä tai esiintymällä laillisena tahona, joka tarvitsee tietoja.

Esimerkiksi elokuussa siviilityöntekijä Essexin poliisissa sai sakot, koska hän oli urkkinut poliisin tietojärjestelmiä 800 kertaa ja välittänyt puhelutietoja eteenpäin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.