Mainos

PTA hakeutuu konkurssiin

Kuopiolainen vaatetusfirma PTA Group Oy on haettu konkurssiin. Yhtiö on irtisanonut kaikki 70 työntekijäänsä.

Kuopiolainen vaatetusalan yritys PTA Group Oy on päätetty hakea konkurssiin. PTA Groupin hallitus päätti asiasta tänään, koska yhtiö ei pystynyt ratkaisemaan tuotantoon liittyviä kausirahoitusongelmiaan neuvotteluista huolimatta.

Yhtiö on irtisanonut kaikki 70 työntekijäänsä. Kuopiossa irtisanomiset koskevat noin 35 toimihenkilöä, jotka ovat vastanneet yhtiön pääkonttori- ja logistiikkatoiminnoista sekä tuotesuunnittelusta. Yhtiöllä on myös myyntikonttori Helsingissä ja vähittäismyymälöitä eri puolilla maata.

Konkurssin taustalla ovat vaatetusteollisuuden yleiset vaikeudet, jotka johtuvat alan vähittäiskaupan epäedullisista muutoksista Pohjoismaissa. PTA Groupin myynti laski viime vuonna noin 15 prosenttia. Samaan aikaan tehdyt suurehkot investoinnit johtivat konsernin tappiolliseen tulokseen ja negatiiviseen kassavirtaan. Tämän vuoden tilauskanta lupasi kasvua liikevaihtoon, mutta toiminnan rahoitusta ei kuitenkaan pystytty varmistamaan.

Yhtiö lopetti vaatevalmistuksensa Kuopiossa pari vuotta sitten, minkä jälkeen sen käytössä on ollut laaja alihankkijaverkosto. Lopettamisella ei ole välitöntä vaikutusta PTA Groupin Tallinnan arvopaperipörssissä listatun tytäryhtiön AS Klementin toimintaan. Konkurssihallinto hoitaa toistaiseksi yhtiön muuta toimintaa ja yrittää löytää jatkajan liiketoiminnoille. Yhtiön liikevaihto oli viime vuonna runsaat 25 miljoonaa euroa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.