Psykologi kertoo neljä merkkiä siitä, että parisuhde tulee kestämään

Toteutuvatko nämä neljä merkkiä parisuhteessanne?

Parisuhdevinkkejä TikTok-tilillään jakava kliininen psykologi Kathy Nickerson kertoi eräällä jakamallaan videollaan neljä merkkiä, jotka hänen mukaansa kertovat siitä, että parisuhde tulee kestämään. Videota on katsottu liki 900 000 kertaa.

– Olen työskennellyt parien kanssa niin pitkään, että tiedän, ettei koskaan ole liian myöhäistä tehdä parisuhteesta parempi, Nickerson kertoo sivuston mukaan. 

Kalifornialaispsykologilla on 22 vuoden kokemus alalta, kertoo Independent.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

1. Se tuntuu helpolta

Nickersonin mukaan se, että parisuhde tuntuu "helpolta" suurimman osan ajata, on tärkeää.

– Tarkoitan tällä sitä, ettei se tunnu päivittäiseltä kamppailulta tai haasteelta tuntea yhteyttä kumppanin kanssa tai saada henkistä tukea kumppanilta, Nickerson selventää videonsa ensimmäistä kohtaa uutistoimisto SNWS:lle Independentin mukaan.

Vaikka elämä voi olla vaikeaa ja saatatte kohdata henkilökohtaisia haasteita, hyvä parisuhde tuntuu turvalliselta, mukavalta ja helpolta.

Ja vaikka kaikissa parisuhteissa tulee toki karikkoja vastaan, Nickersonin mukaan todennäköisimmin niistä selviävät parit, jotka kohtaavat esteitä harvemmin.

2. Tappelette reilusti

Kun riitelette, miten teette sen?

– Pariskunnat, joilla on terve parisuhde, tietävät, että riidan tarkoitus on kommunikoida, ei tuhota toista.

Nickersonin mukaan terveessä parisuhteessa välitetään toisen tunteista, ja riidellessä ollaan huolellisia äänensävyn ja asioiden muotoilun kanssa. Hän muistuttaa, että hyvän kommunikaation tavoite on olla rehellinen, autenttinen ja kiltti – ei ilkeä, kriittinen, puolustautuva tai vähättelevä.

Miten mykkäkoulu vaikuttaa parisuhteeseen? Juttu jatkuu videon alla.

Mitä mykkäkoulun pitäminen tekee parisuhteelle? 1:54
Psykoterapeutti Lotta Heiskanen ja Parisuhdekeskus Katajan toiminnanjohtaja Suvi Laru kertovat, miten mykkäkoulu vaikuttaa parisuhteeseen.

3. Välitätte toistenne onnellisuudesta

Nickersonin mukaan kumppanin onnellisuudesta välittäminen on elintärkeää, sillä hyvän parisuhteen sydämessä on oikea ystävyys.

– Tunnemme olevamme lähinnä ihmisiä, jotka pitävät meistä, jotka aktiivisesti välittävät meistä ja jotka tekevät kaikkensa vuoksemme, hän sanoo SNWS:lle.

Nickersonin mukaan näin toimitaan terveissä parisuhteissa, joissa kumppanit ovat tietoisia siitä, mikä tekee puolison onnelliseksi. Tällaiset vahvat parit tarkkailevat parisuhteessaan esimerkiksi sitä, kuinka kotityöt jakautuvat ja pyrkivät siihen, että molempia kohdellaan tasapuolisesti.

Toisen onnellisuus on myös siinä mielessä tärkeää, että häntä haluaa ilahduttaa esimerkiksi lahjoin tai muilla tavoin. Lue, millaisia ovat erilaiset rakkauden kielet, jotka voivat paljastaa, millaisesta huomioimisesta juuri sinun kumppanisi pitää.

4. Olette tarkoituksella helliä ja ystävällisiä toisillenne

Vaikka elämässä olisi vaikeaakin, vahvoissa parisuhteissa ollaan helliä ja kilttejä kumppanille. Nickersonin mukaan ne pariskunnat, joiden suhde kestää, ymmärtävät olevansa turvapaikkoja toisilleen. Näissä parisuhteissa ollaan helliä sanoin ja kilttejä teoin. Kumppani tekee kaikkensa, että toinen tuntee olonsa varmaksi, arvostetuksi ja rakastetuksi.

– Kun kumppani on loukkaantunut tai pahoillaan, toinen jättää kaiken ja kuuntelee häntä, lohduttaa häntä ja tukee häntä. Hän kuuntelee aktiivisesti kumppaninsa tunteita ja vahvistaa nuo tunteet, Nickerson sanoo.

Tuntuuko, että tylsä arki uhkaa parisuhdetta? Katso vinkit suhdearkeen videolta:

Uhkaako tylsä arki suhdetta? Asiantuntija antaa vinkkinsä:"On ravitsevaa, tervettä ja oikeus ottaa omaa aikaa" 2:34
Millaiset vinkit asiantuntija antaa suhdearkeen? Pappi ja Parisuhdekeskus Kataja ry:n puheenjohtaja Marianne Heikkilä antoi vinkkinsä MTV Uutiset Livelle.

Lue myös:

    Uusimmat