Prinssi Harry poikkeuksellisen avoimena psykedeelien käytöstään: "Auttoi minua käsittelemään menneisyyden traumoja"

7:10
Katso, millainen on prinssi Harryn viimeisin kohuhaastattelu.

Prinssi Harry puhui harvinaisen avoimesti psykedeelien käytöstään.

Prinssi Harry kertoi hiljattain trauma-asiantuntija Gabor Matélle antamassaan nettihaastattelussa poikkeuksellisen avoimesti psykedeelien käytöstään. Prinssi sanoi antamassaan haastattelussa, että psykedeelit ovat auttaneet häntä käsittelemään menneisyyden traumojaan.

Aikakauskirja Duodecim kertoo verkkosivuillaan, että psykedeelit ovat voimakkaasti havaintokykyyn, mielialaan ja tietoisuuteen vaikuttavia, huumausaineiksi luokiteltuja psykoaktiivisia yhdisteitä. Päihdelinkki.fi- sivuston mukaan niin sanottuihin klassisiin psykedeeleihin luetaan LSD, psilosybiinisienet, meskaliini ja DMT eli dimetyylitryptamiini.

Prinssi Harry kuvaili haastattelussa psykedeelien olleen hänelle ikään kuin tuulilasin pesu, joka poisti hänen elämästään kaikki "filtterikerrostumat".

– Ne poistivat kaiken puolestani ja toivat minulle rentouden, helpotuksen, mukavuuden ja keveyden tunteen, joita onnistuin vaalimaan jonkin aikaa, hän kertoi.

Prinssi kertoi alkaneensa käyttää psykedeelejä virkistystarkoitukseen ja kuvaili niiden olleen hänelle hyväksi.

– Sanoisin, että se on yksi elämäni perusosista, joka muutti minut ja auttoi minua käsittelemään menneisyyden traumoja ja kipua. Ne vapauttavat niin paljon siitä, mitä olemme tukahduttaneet, hän sanoi.

Harry on kertonut huumekokemuksistaan myös aikaisemmin. Hän paljasti tammikuussa julkaistussa Varamies (Spare) -elämäkerrassan kokeilleensa teini-ikäisenä muun muassa kokaiinia sekä marihuanaa ja väitti myös maistelleensa aikoinaan taikasieniä Frendit-näyttelijä Courteney Coxin kotona.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja