Prinssi Harry ja herttuatar Meghan eivät pääse koskaan täysin eroon kuninkaallisista siteistään – näin brittihovi tulee aina olemaan osa pariskunnan elämää

Harry ja Meghan ovat virallisesti karanneet hovista – kuninkaallisasiantuntija kertoo, miltä heidän tulevaisuutensa todella näyttää 6:37
Harry ja Meghan ovat lähteneet virallisesti hovista – kuninkaallisasiantuntija kertoo, mitä se tarkoittaa

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan eivät koskaan pysty täysin pyristelemään irti kuninkaallisuudestaan.

Prinssi Harry ja herttuatar Meghan astuivat virallisesti syrjään kuninkaallisista velvollisuuksistaan maalis-huhtikuun vaihteessa ja nyt pariskunta on viettänyt tovin yksivuotiaan esikoisensa Archien kanssa Los Angelesissa, josta he etsivät pysyvää kotia perheelleen

Pariskunta on esiintynyt hiljattain näyttävästi kahteen otteeseen videoyhteyksien avulla: ensin pari nähtiin etäkeskustelussa Queen's Commonwealth Trust -järjestön kanssa 6. heinäkuuta, jossa aiheina olivat oikeudenmukaisuus, oikeus sekä tasa-arvoiset oikeudet. 14. heinäkuuta Meghan piti etänä puheen YK:n Girl Up -virtuaalihuippukokouksessa. 

Kumpikin esiintyminen herätti runsaasti reaktioita ja keskustelua. Meghania sekä ylistettiin että parjattiin hänen pitämästään puheesta, jossa hän kannusti erityisesti nuoria naisia etsimään äänensä ja haastamaan valtaapitäviä, jotta yhteiskunnan normit voivat muuttua. Harry sen sijaan esitti etäkeskustelussaan mielipiteitä jakaneen kommentin siitä, että Kansainyhteisön on "tunnustettava menneisyytensä", jotta se voi kehittyä edelleen. 

– Niin monet ihmiset ovat tehneet uskomatonta työtä menneisyyden tiedostamisen suhteen sekä niiden vääryyksien oikaisemiseen, mutta luulen, että me kaikki tiedostamme, että paljon on vielä tehtävänä, Harry totesi keskustelussa. 

Vaikka Harry on virallisesti astunut syrjään kuninkaallisista velvollisuuksistaan, toimii hän kuitenkin yhä Queen’s Commonwealth Trust -järjestön puheenjohtajana. Erityisesti Isossa-Britanniassa prinssin kommentin tuomittiin olleen "erittäin sopimaton". Keskusteluissa toistui puhe siitä, ettei Harrylla olisi sijaa puuttua moiseen keskusteluun kuninkaallisena, joilla on tapana pidättäytyä omien mielipiteidensä jakamisesta.

Tämä saattaa kuulostaa kummalliselta, sillä Harry ja Meghan nimenomaan vetäytyivät hiljattain kuninkaallisista velvollisuuksistaan, joten heillä pitäisi olla nyt elämässään enemmän vapauksia, kuin ennen. Toisaalta Harrya on ylistetty siitä, että hän puhui ääneen Britannian kolonialistisesta historiasta, jonka näkyvä seuraus Kansainyhteisö tänä päivänä on. Ylistäjien mukaan on ollut tärkeää, että vastaavia puheita kuullaan nimenomaan kuninkaallisen perheen jäsenen suusta.

Koska Harry ja Meghan ovat jättäneet taakseen kuninkaalliset velvollisuudet ja kuninkaallisen elämän, voivat he toimia ja elää vapaammin, kuin brittihovin alaisuudessa työskennellessään. Tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että Harry ja Meghan jättäisivät kuninkaallisuuden täysin taakseen koskaan, sillä tämä ei ole edes mahdollista. 

Harry ja Meghan eivät enää brändää itseään kuninkaallisina, vaan elävät jatkossa erilaista, julkista elämää, tehden itse valitsemiaan töitä ja käyttäen asemaansa itse haluamallaan tavalla. Heidän siteensä kuninkaalliseen perheeseen ovat kuitenkin ikuiset: brittihovin kuninkaalliset ovat heidän perhettään, ja he toimivat yhä joidenkin järjestöjen kuninkaallisina suojelijoina. 

Jättäytyessään kuninkaallisesta elämästä Harry ja Meghan menettivät "hänen kuninkaallinen korkeutensa" -tittelinsä, mutta he ovat yhä prinssi ja herttua sekä yhdessä herttuapari. Prinssin titteliä Harrylta ei voida ottaa niin vain pois, sillä sen tittelin hän sai jo syntymänsä myötä. Meghanista puolestaan tuli herttuatar hänen ja Harryn avioliiton kautta. Meghan ja Harry tulevat todennäköisesti pysymään läpi elämänsä todennäköisesti yhtenä maailman kuuluisimmista pariskunnista. Ihmisten mielenkiinto paria kohtaan on valtava, ja heidät tullaan luultavasti aina yhdistämään kuninkaalliseen perheeseen. 

Lähteet: Town & Country, NBC

Lue myös:

    Uusimmat