Harryn ja Meghanin "koeaika" tulee pian päätökseensä – lähteiden mukaan kuninkaallisuudesta vieraantunut prinssi tulee kohtaamaan sen myötä erittäin karvaan pettymyksen

8:03
Megxit puhuttaa yhä – paljastaako kohukirja syyn Harryn ja Meghanin hovista lähdölle?

Lähteiden mukaan on todennäköistä, että prinssi Harry tulee menettämään armeijan kunniavirkansa pian.

Maaliskussa tulee kuluneeksi vuosi siitä, kun prinssi Harry ja herttuatar Meghan vetäytyivät virallisesti kuninkaallisista velvollisuuksistaan. Tuosta hetkestä alkoi kuningatar Elisabetin määrittämä vuoden mittainen "koeaika" jonka aikana määriteltäisiin, millainen rooli Meghanilla ja Harrylla lopulta tulisi olemaan kuninkaallisina. 

Muun muassa People kertoo, että useat sisäpiiriläiset ja asiantuntijat epäilevät, että maaliskuuhun mennessä Harry ja Meghan menettävät kuninkaallisen edustuksensa lukuisten hyväntekeväisyysjärjestöjen parissa, jotka Elisabet on pariskunnalle aikanaan jakanut. Harryn epäillään myös menettävän kunniavirkansa armeijassa, mikä olisi tiettävästi prinssille itselleen varsin kova pala purtavaksi. 

Harry on entinen armeijan kapteeni ja armeija on ollut vuosikausien ajan prinssille lähellä sydäntä. Lähteiden mukaan Harry haluaisikin pitää kiinni yhä jatkossa omista nimityksistään. Mikäli ne kuitenkin viedään Harrylta, tarkoittaisi tämä käytännössä esimerkiksi sitä, ettei Harry saisi enää jatkossa käyttää virallisissa tilaisuuksissa armeijan asuja. 

Lähteiden mukaan Harryn ja Meghanin roolit kuningattaren Kansainyhteisön järjestön puheenjohtajana sekä varapuheenjohtajana ovat yhä epäselviä tulevaisuuden puolesta. Meghan on myös toistaiseksi Kansainyhteisön yliopistojen suojelija. 

Hovin lähteet kertovat, että kuninkaallisten roolien ylläpitäminen on ristiriidassa Harryn ja Meghanin kaupallisten yhteistöiden kanssa muun muassa Netflixin ja Spotifyn kanssa. Kuningatar Elisabetin kerrotaan olevan sitä mieltä, etteivät kuninkaallisen perheen jäsenet voi edustaa kuningatarta, kruunua ja Iso-Britanniaa "vain puoliksi" ja toisaalta olla "puoliksi pois" siitä". 

– Hänelle oli selvää alusta alkaen, että tällainen hybridirooli ei tulisi kysymykseenkään. 

Toisaalta kuningatar Elisabet on alusta alkaen tehnyt myös selväksi julkisella lausunnollaan, että Harry ja Meghan tulevat aina olemaan osa hänen perhettään, vaikka he eivät toimisi kuninkaallisen perheen työtä tekevinä jäseninä. 

Vaikka Harry menettäisikin kevään aikana hänelle tärkeitä titteleitä, saisi hän yhä jatkaa työtään projektien kanssa, jotka ovat olleet prinssille erityisen tärkeitä. Tällaisia ovat muun muassa Invictus Games -tapahtuma sekä Sentebale-järjestö. 

Harry ja Meghan ilmoittivat päätöksestään vetäytyä kuninkaallisista rooleistaan alkuvuodesta 2020. Keväällä 2020 pariskunta muutti Yhdysvaltoihin esikoisensa Archien kanssa. Helmikuussa 2021 pariskunta tiedotti odottavansa toista lastaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja