Herttuatar Meghan piti tällä viikolla näyttävän puheen – kohautti jälleen maailmaa ja jakoi reaktiot täysin kahteen leiriin

Meghan Markle otti julkisesti kantaa George Floydin traagiseen kuolemaan –""Olisi väärin olla sanomatta mitään" 5:54
Herttuatar Meghan otti julkisesti kantaa George Floydin traagiseen kuolemaan: "Olisi väärin olla sanomatta mitään"

Herttuatar Meghanin puhe koski jälleen erityisesti naisten sekä nuorten voimaannuttamista ja sukupuolten välistä tasa-arvoa. 

Herttuatar Meghan piti tällä viikolla paljon keskustelua herättäneen puheen kansainvälisessä Girl Up -virtuaalihuippukokouksessa videoyhteyden välityksellä. Puheessaan 38-vuotias herttuatar kannusti kaikkia nuoria naisia ympäri maailman ajamaan ihmisyyttä kattavampaa, oikeudellisempaa sekä empaattisempaan suuntaan. 

Meghan piti sukupuolten väliseen tasa-arvoon sekä naisten voimaannuttamiseen keskittyneen tilaisuuden päättävän puheen. Herttuatar peräänkuulutti valtuutettuja haastamaan lakeja säätävät, eri tasoiset johtajat sekä hallitukset, sillä voimakkaita tahoja horjuttamalla yhteiskunnan tuntemia normeja voidaan luoda uudestaan. 

Meghan myös viittasi omaan perheeseensä puheensa aikana. 

 – Tulen kannustamaan teitä eteenpäin, kuten tulee aviomieheni sekä Archie, kun jatkatte marssimista, puolesta puhumista sekä tien näyttämistä eteenpäin.

Herttuattaren puhe on herättänyt runsaasti erilaisia reaktioita. Sosiaalisessa mediassa puhetta on sekä ylistetty että kritisoitu. Kritiikkiä on tullut muun muassa siitä, että puheen aikana Meghan muun muassa siteerasi edesmennyttä Apple-perustajaa Steve Jobsia, muttei herttuatar kuitenkaan maininnut miestä sitaatin yhteydessä. 

Toisaalta puhetta, sen sisältöä sekä Meghanin esiintymistä on kehuttu runsaasti. 

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Uskomaton puhe, uskomaton nainen! Olen niin onnellinen nähdessäni Meghanin tällaisena, eräs kommentoija totesi Twitterissä.

Politiikantoimittaja Iain Dale on sen sijaan kyseenalaistanut Meghanin ja hänen puolisonsa prinssi Harryn päätöstä elättää itsensä kuninkaallisesta elämästä vetäytymisensä jälkeen muun muassa pitämällä julkisia ja erittäin hintavia puheita. Dalen mukaan sekä Harry että Meghan antoivat ymmärtää astuessaan alas kuninkaallisista velvollisuuksistaan, että he halusivat elää elämäänsä yksityisemmin, poissa julkisuudesta.

Dale ihmettelee sitä, miksi Meghan on jatkanut puheiden pitämistä perheen muutettua Yhdysvaltoihin sen jälkeen, kun he yrittivät helpottaa julkisen, kuninkaallisen elämän aiheuttamia paineita.  

– Mielestäni on mielenkiintoista, että Meghan Markle pitää puheita tällä tavalla. Luulin, että koko idea Amerikkaan muuttamisessa oli siinä, että he voisivat saada yksityisemmän elämän. 

Meghan ja Harry ilmoittivat vuoden alussa aikovansa astua syrjään kuninkaallisista velvollisuuksistaan. Virallisesti pari edusti kuninkaallista perhettä viimeisen kerran maaliskuussa. Nyt herttuapari asuu Yhdysvalloissa vuoden ikäisen esikoisensa Archien kanssa ja hiljattain uutisoitiin, että Harry ja Meghan ovat tehneen sopimuksen Harry Walker Agencyn kanssa, joka edustaa muun muassa Barack ja Michelle ObamaaSerena Williamsia sekä Alex Rodriquezia. Yrityksen kautta Harry ja Meghan voivat luoda oman brändinsä ja tienata huomattavia summia esimerkiksi toimimalla puhujina erilaisissa tilaisuuksissa. 

Lähteet: Express, ITV

Lue myös:

    Uusimmat