Prinssi Williamin ja prinssi Harryn välit ovat huonommat kuin koskaan – tässä on syy veljesten surulliselle tilanteelle

14:32
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan edustivat viimeistä kertaa, mutta minkälaiset ovat prinssiveljesten välit?

Prinssi Harry ja prinssi William eivät ole saaneet parannettuja välejään, kertoo hovin sisäpiiri.

Prinssi Harry ja hänen puolisonsa herttuatar Meghan nähtiin edustamassa viimeistä kertaa kuninkaallisissa tehtävissään maanantaina 9. maaliskuuta, jolloin pariskunta asteli Westminster Abbeyhyn Lontoossa osallistuakseen Kansainyhteisön juhlapäivän jumalanpalvelukseen. Harry ja Meghan ilmoittivat vuoden alussa aikovansa vetäytyä syrjään kuninkaallisista velvollisuuksistaan, muuttavansa Pohjois-Amerikkaan sekä työskentelevänsä jatkossa taloudellisesti itsenäisinä brittihovista. 

Päätöksen on kerrottu aiheuttaneen runsaasti kuohuntaa kuninkaallisen ydinperheen jäsenten keskuudessa. Erityisesti Harryn isoveljen prinssi Williamin on kerrottu olleen erittäin pettynyt pikkuveljensä ja tämän vaimon päätökseen. 

Prinssiveljekset, joiden välisen suhteen tila on muutenkin ollut jo kuukausia laajan spekuloinnin kohteena. Harry ja William kohtasivat toisensa ensimmäistä kertaa pitkään aikaan juuri maanantaina 9. maaliskuuta televisiokameroiden edessä Westminster Abbeyssa. Katsojien tulkinnan mukaan veljesten kohtaaminen oli jokseenkin jäätävä. 

Lähteiden mukaan Harryn ja Williamin välit ovat tällä hetkellä huonommat kuin koskaan, kertoo Daily Mail. Williamin on kerrottu loukkaantuneen Harryn viime aikaisista kommenteista sekä Harryn ja Meghanin Sussex Royal -nettisivuilla julkaistuista tiedotteista, joissa on havaittu kritiikkiä kuninkaallista perhettä kohtaan. Hiljattain Harryn ja Meghanin nettisivuilla muun muassa tiedotettiin jopa katkeraksi koetulla tavalla siitä, etteivät he voikaan kaupallistaa Sussex Royal -brändiään suunnitelmiensa mukaan, sillä monarkia on tämän heiltä kieltänyt. 

Lisäksi William kokee, että Harry on toiminut epäkunnioittavalla tavalla monarkiaa sekä erityisesti heidän isoäitiään, 93-vuotiasta kuningatar Elisabetia kohtaan.

Harryn on kerrottu puolestaan olevan kokonaisvaltaisesti onneton ja että prinssi on tuntenut joutuneensa omien sukulaistensa hylkäämäksi. Lähteiden mukaan Harry myös kokee, ettei hänen vaimoaan todella toivotettu tervetulleeksi kuninkaalliseen perheeseen sekä että hänen työnsä on ollut paljon merkityksettömämpää kuin hänen isoveljensä. Harryn on myös kerrottu kokevan, että hänen ja Meghanin esikoinen Archie Harrison on joutunut kuninkaallisen perheen hylkäämäksi. 

Harryn puolisoa Meghania, joka on kertoman mukaan voimakastahtoinen ja monella tapaa itsenäinen, on ollut monien tahojen puolesta helppo syyttää veljesten tilanteesta. Prinssiveljesten välien huonontumisella on kuitenkin todennäköisesti juuret jo ajalta, jolloin Harry ei vielä edes tuntenut Meghania. 

Prinssi Harry loi uran armeijassa, josta hän siirtyi siviilielämään kertoman mukaan takkuillen vuonna 2015. Harry viihtyi armeijan leivissä hyvin ja sopeutuminen "normaaliin" kuninkaallisen elämään tuotti prinssille vaikeuksia. Vuonna 2017 Harry myönsikin The Mail on Sunday -lehdelle harkinneensa kuninkaallisista velvollisuuksistaan vetäytymistä. 

– Tunsin, että halusin pois, mutta päätin jäädä ja työstää itselleni roolia, Harry totesi tuolloin. 

Harryn kerrotaan harkinneen jopa palomiehen tai rugbyvalmentajan ammattia, mikäli sopivaa roolia kuninkaallisesta perheestä ei prinssille löytyisi. Ennen kuin Harry tapasi tulevan vaimonsa, hän työskenteli ahkerasti erilaisten hyväntekeväisyysprojektien parissa isoveljensä Williamin ja tämän vaimon herttuatar Catherinen kanssa. Vaikka tämä kolmikko nautti valtavaa suosiota kansalaisten keskuudessa, tunsi Harry lähteiden mukaan olevansa siinä kolmas pyörä. 

Brittilehdistön mukaan Harry ja William riitelivät aikoinaan myös muun muassa omista lähestymistavoistaan luonnonsuojelutyötä kohtaan. 

Kun Meghan aikoinaan liittyi joukkoon, kutsuttiin nelikkoa hetken aikaa toiveikkaasti nimellä Fab Four (suom. uskomaton nelikko). Meghan liittyi Harryn, Williamin ja Catherinen rinnalle tekemään kuninkaallista hyväntekeväisyystyötä ja monet miettivät toiveikkaina, että tässä alkunsa sai uusi, voimakas ja nuorista kuninkaallisista koostuva voimaryhmä. Toisin kuitenkin kävi. 

Lähteiden mukaan Harry koki myös Meghanin mukaantulon jälkeen, ettei hänen työtään oteta yhtä vakavasti kuin hänen isoveljensä. Sisäpiiriläisten mukaan Meghan oli samaa mieltä Harryn kanssa ja kannusti tätä myös toimimaan asian suhteen. 

Kun Harry kertoi perheelleen aikovansa mennä naimisiin Meghanin kanssa, puhui William kertoman mukaan pikkuveljelleen, muistuttaen tätä heidän äitinsä ohjeesta siitä, ettei naimisiin kannata sännätä suinpäin. 

 – Et ole tuntenut häntä kovinkaan kauan. Oletko varma, että tämä on oikein? Williamin on kerrottu kysyneen Harrylta. 

Harry puolestaan tulistui Williamin tiedusteluista ja koki, että hänen veljensä yrittää seisoa hänen oman onnensa edessä. Tämänkin tilanteen on kerrottu hiertävän prinssien välejä edelleen. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja