Meghan jätti hovin taakseen lähes tasan vuosi sitten – nämä olivat kohuherttuattaren murtuneet viimeiset sanat ennen syrjään astumista

8:03
Megxit puhuttaa yhä – paljastaako kohukirja syyn Harryn ja Meghanin hovista lähdölle?

Herttuatar Meghanin kerrotaan olleen erittäin pahoillaan siitä, ettei kuninkaallinen elämä onnistunutkaan hänen osaltaan.

On kulunut lähes kokonainen vuosi siitä, kun prinssi Harry ja hänen puolisonsa herttuatar Meghan astuivat syrjään kuninkaallisista velvollisuuksistaan ja muuttivat esikoisensa Archien kanssa Pohjois-Amerikkaan. Kuninkaalliskirjailija Omid Scobien mukaan viimeiset edustushetket kuninkaallisena olivat raskaita eritoten Meghanille, jonka yksi viimeisistä edustustehtävistä oli tavata englantilaisia koululaisia yksin. 

Saatuaan tehtävänsä hoidettua, herttuatar oli todennut paikalla olleelle Scobielle tämän kertoman mukaan surullisen sanoman työnsä päättymisestä. 

– Sen ei olisi tarvinnut mennä näin, Meghan totesi Scobien mukaan. 

Pitkään kuninkaallistoimittajana toiminut sekä Finding Freedom -kirjan toinen kirjoittaja Scobie muisteli Meghanin olleen hyvin liikuttunut kyseisen hetken aikana. Hänen mukaansa Meghan oli "murtunut, pahoillaan sekä haavoittuvainen. 

– Hän seisoi keskellä palatsia tietäen, ettei hän enää koskaan palaisi sinne kuninkaallisen perheen työtä tekevänä jäsenenä. Siinä hetkessä tajusi, ettei kyseessä ollut vain hankala pariskunta, joka ei saanut sitä toimimaan. Siinä oli kokonainen instituutio, joka ei onnistunut hoivaamaan ja suojaamaan uutta tulijaa, Scobie kommentoi. 

Scoben mukaan Meghan ja Harry eivät olisi koskaan itse halunneet etääntyä kuninkaallisista, vaan yrittivät kaikkensa saadakseen asiat toimimaan. Kirjailija huomauttaa, ettei Meghan ole ainut nainen, kenellä on ollut vaikeuksia sopeutua kuninkaallisen perheen elämään uutena tulokkaana. Scobien arvion mukaan brittihovissa olisi rakenteellinen ongelma, jonka myötä ulkopuolisilla tulokkailla on vaikeaa sopeutua kuninkaalliseen elämään.

Harry ja Meghan menivät naimisiin toukokuussa 2018 ja vetäytyivät kuninkaallisesta elämästään maaliskuussa 2020. Brittihovissa ja maailmalla on kohissut runsaasti viime viikkojen aikana, sillä sunnuntaina 7. maaliskuuta Harryn ja Meghanin kohuttu haastattelu Oprah Winfreyn kanssa esitetään Yhdysvalloissa. Haastattelussa Meghan ja Harry tulevat ennakkotietojen mukaan avaamaan syynsä, jonka takia he jättivät hovin elämän taakseen vuonna 2020. 

Haastattelusta on julkaistu esimakua Meghanin osuudesta, jossa herttuatar kommentoi sitä, miksi pariskunta puhuu nyt suoraan. 

– En tiedä, kuinka he kuvittelevat, että olisimme hiljaa, jos heillä on aktiivinen rooli meitä koskevien valheiden ylläpitämisessä. Ja jos siihen liittyy riski menettää jotain, on paljon jo menetetty, herttuatar Meghan sanoi haastattelussa. 

Meghanin kommentti on aiheuttanut paljon kritiikkiä ja närää Iso-Britanniassa erityisesti sen takia, että Harryn isoisä, kuningatar Elisabetin puoliso prinssi Philip, 99, on ollut lähes kolmen viikon ajan sairaalassa. Haastattelu on tiettävästi kuvattu ennen kuin Philip joutui sairaalaan, mutta sen esitysajankohtaa on kritisoitu laajalti. 

Hovissa on kohistu kuluvalla viikolla muutenkin, sillä Buckinghamin palatsi ilmoitti aloittavansa tutkinnan syytöksistä, joiden mukaan Meghan olisi kiusannut työntekijöitään. Meghan on itse kiistänyt väitteet jyrkästi oman tiedottajansa kautta. 

Lähde: Glamour

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja