Prinssi Andrew'n entiseltä sisäköltä raju avautuminen: "Hän oli mätä omena ja käyttäytyi kuin hemmoteltu kakara"

Prinssi Andrew joutuu oikeuteen seksuaalirikossyytöksistä – tapaus liittyy Epsteinin seksirinkiin 0:45
Prinssi Andrew joutuu oikeuteen seksuaalirikossyytöksistä – tapaus liittyy Epsteinin seksirinkiin

Prinssi Andrew'lle työskennelleen sisäkön Charlotte Briggsin mukaan kuninkaallinen halusi henkilökuntansa tekevän lähes kaiken hänen puolestaan.

Prinssi Andrew'n entinen sisäkkö Charlotte Briggs kertoo The Sun -lehdelle, että työskentely sittemmin skandaalin keskiöön joutuneelle kuninkaalliselle olisi ollut aikoinaan täynnä epämiellyttäviä piirteitä. 

Briggs kertoo aloittaneensa tammikuussa 1996 työssä, jota "kukaan ei halunnut tehdä" eli prinssi Andrew'n sisäkkönä työskenneltyään puolen vuoden ajan Buckinghamin palatsissa. Tuohon aikaan Andrew oli juuri eronnut vaimostaan Sarah Fergusonista ja muutti eronsa myötä takaisin Buckinghamiin. Briggsin mukaan Andrew käyttäytyi erittäin "vaativasti sekä etuoikeutetusti" sekä muun muassa kiroilleen työntekijälleen kun halusi jonkin asian tehtävän. 

Nykyään 47-vuotiaan Briggsin mukaan hän olisi kerran jättänyt vahingossa verhot hieman raolleen, jonka myötä Andrew olisi kiroillut työntekijälleen ja todennut, ettei tämä osannut tehdä mitään oikein. Andrew oli myös Briggsin kertoman mukaan jopa soittanut alakertaan käskien sisäkköä tulemaan sulkemaan hänen verhonsa, vaikka hän oli itse verhojen kanssa samassa huoneessa. Näin ollen sisäkön oli juostava neljänteen kerrokseen sulkemaan painavat, lattiasta kattoon ulottuneet verhot kuninkaallisen puolesta. 

– Tämä mies taisteli maansa puolesta Falklandin sodassa, muttei pystynyt nousemaan ylös ja sulkemaan omia verhojaan, Briggs kertoo. 

– Se oli äärimmäisen naurettavaa, mutta kertoo erittäin paljon hänestä. 

Briggs kuvailee Andrew'n käyttäytyneen erittäin ylimielisesti kaikkia kohtaan, mutta sisäkön mukaan kuninkaallisen sisaruksista esimerkiksi prinssi Charles sekä prinssi Edward käyttäytyivät aina ystävällisesti. Andrew'n maine oli sen sijaan hyvin tiedossa hovissa.

– Kukaan ei halunnut sitä työtä johtuen hänen maineestaan, jonka mukaan hän sai kiukkukohtauksia ja hikisiä purkauksia. 

Sisäkkö kertoo, että Andrew säilytti kotonaan yli 70 nallekarhua, useita merimiesasuja sekä entisen vaimonsa herttuatar Sarahin hääpukua. Briggsin mukaan Andrew menetti malttinsa helposti ja odotti, että kaikki tehtäisiin hänen puolestaan. Andrew'n sängyn tyynyihin oli kirjailtu Yhdistyneen kuningaskunnan vaakuna, ja Briggs kertoo, että ne oli aseteltava täsmälleen pylvässängyn keskelle. Myös Andrew'n pyjama sekä nallekarhut oli aseteltava sängylle huolellisesti. 

– Hän oli mätä omena ja käyttäytyi kuin hemmoteltu kakara. 

Briggs kertoo, että puhutteli itse Andrew'ta nimellä "sir" eikä "hänen kuninkaallinen korkeutensa", sillä hänen mielestään kuninkaallinen ei ansainnut sitä käytöksensä perusteella. Andrew'n sisarusten lisäksi Briggs kertoo olleensa tekemisissä myös muun muassa tämän isän prinssi Philipin kanssa, jonka hän kuvaili olleen mukava sekä herrasmiesmäinen. 

– Olen saanut jopa halauksen Nelson Mandelalta. Andrew oli kuin toiselta planeetalta häneen verrattuna. Et voisi löytää suurempaa kontrastia. 

Työnsä palatsissa Briggs lopetti elokuussa 1997, hieman ennen Charlesin ensimmäisen vaimon prinsessa Dianan kuolemaa. 

Prinssi Andrew on ollut jo pitkään skandaalin keskiössä, jolla on oletettavasti peruuttamattomat vaikutukset kuninkaallisen elämään. Edesmenneen liikemiehen Jeffrey Epsteinin pyörittämän seksikaupparingin uhriksi joutunut yhdysvaltalainen Virginia Giuffre on väittänyt, että hänet pakotettiin harrastamaan seksiä Andrew'n kanssa kolmesti 2000-luvun alussa, jolloin hän oli vielä 17-vuotias, eli alaikäinen Yhdysvaltojen lain mukaan.

Hiljattain yhdysvaltalaisen oikeuden tuomari Lewis Kaplan päätti, että Giuffren prinssiä vastaan nostama siviilikanne etenee siviilioikeudenkäyntiin, eli Andrew joutuu vastaamaan häneen kohdistuneisiin syytöksiin Yhdysvaltojen oikeudessa, mikäli tapausta ei sovitella. Andrew on kiistänyt kaikki väitteet järjestelmällisesti. 

Oikeuden päätöksen julkistamisen jälkeen Buckinghamin palatsi ilmoitti, että Andrew tulee menettämään kaikki sotilaalliset arvonimensä, eikä hän tule enää edustamaan missään kuninkaallisissa tehtävissä. Lisäksi Andrew menetti "hänen kuninkaallinen korkeutensa" -arvonimensä ja tulee palatsin tiedotteen mukaan käymään oikeudenkäynnin "siviilikansalaisena". 

Briggs kertoo itse olevansa pahoillaan Andrew'n äidin, 95-vuotiaan kuningatar Elisabetin puolesta. 

– Tämän on oltava raskasta hänelle. 

Lue myös:

    Uusimmat